Wijnjournaal.nl

Oogst 2018 in Ribera del Duero van uitstekende kwaliteit

door | 22 nov 2018 | importeurs, Nieuws

Verwachting: groot bewaarpotentieel vintage 2018

Amsterdam, 22 november 2018 – Het Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero heeft tussen 17 september en begin november in totaal 125 miljoen kilo druiven geoogst. In totaal waren 8.300 wijnmakers en 315 wijnhuizen samen verantwoordelijk voor de oogst van de 23.200 hectare grond die geregistreerd staat bij de Denominacion de Origen. Tijdens de oogst bleek direct dat de druiven gezond en van uitstekende kwaliteit zijn. De verwachting is dat de druiven zich zowel goed lenen voor het maken van bewaarwijnen als voor wijnen om jong van te genieten.

Voorjaarsvorst en hete Spaanse zomer
Het groeiseizoen in Ribera del Duero was dit jaar kouder dan normaal, met zelfs nog enkele nachten vorst in mei. Hierdoor kwamen de wijnstokken wat later dan gebruikelijk op gang. Juni was gelukkig een goede maand en in juli begon de hete Spaanse zomer, waarin de druiven zich mooi hebben kunnen ontwikkelen.

We hebben een lange oogstperiode achter de rug. De eerste druiven werden al op 17 september geoogst en nu, begin november, zijn pas de laatste trossen binnengehaald. De omstandigheden waren in oktober perfect om rijpe druiven te oogsten, met maximale temperaturen van 25 graden overdag en koude nachten van rond de 5 graden. Over het algemeen hebben de druiven van de oogst van dit jaar een zeer goede zuurgraad en stevige maar niet overmatige tannines. De wijnen tonen zich in de mond wat frisser dan gebruikelijk.”, aldus Agustín Alonso, technisch directeur van het Consejo Regulador.

Over het Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero
Het Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero is de organisatie die verantwoordelijk is voor het behouden van de kwaliteit en authenticiteit van wijnen uit deze regio. Zij zorgen ervoor dat elke fles met het label voldoet aan de strenge kwaliteitscontroles.

Bijna 300 wijnproducenten hebben dit label verkregen, en in 2012 is de regio verkozen tot beste wijnregio van het jaar. De wijnen uit Ribera del Duero DO onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit, beperkte productie en innovatieve toewijding. De wens om uit te blinken, de ervaring en creatieve houding in combinatie met toewijding, traditie en talent van de wijnproducenten, maken de wijnen uit Ribera del Duero uniek. www.riberadeldeuro.es

Meer nieuws

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

In 2025 gaat een nieuw jaar van de Europese campagne voor Sherry Wijnen van start. Deze campagne informeert zowel consumenten als professionals over de kwaliteitswijnen uit de Sherry-regio. Onderdeel van deze campagne is de Sherry Academy, een online en...

Lees meer
Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Van L naar R: Maryna Calow (WoSA), Michiel du Toit (Hillebrand Gori), Charmaine Swanepoel (DHL), Siobhan Thompson (WoSA), (Hillebrand Gori) and Francois Malherbe (DHL) De grootste wijnbeurs van het zuidelijk halfrond Wines of South Africa (WoSA) kondigt met trots de...

Lees meer
BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

Bottega Prosecco Bar expands its presence to Switzerland with a new venue in partnership with the Lagardere group at Basel International Airport. The facility was opened on 29 November, a date close to the Christmas holidays and the peak of transits at the Swiss...

Lees meer
Franse Foodtech-gigant lanceert in Nederland 

Franse Foodtech-gigant lanceert in Nederland 

Co-founder: Alexandre Haggai (links in de pagina Co-founder Clément Benoit) Clone, de Europese foodtech-startup uit Parijs die €105 miljoen aan financiering heeft opgehaald, gaat officieel van start gaat in Nederland. Het doel is restaurateurs te ondersteunen bij het...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix