Brouwerij de Molen maakt samenwerking met Swinkels Family Brewers compleet

door | 1 feb 2019 | Geen categorie, importeurs, Nieuws, Redactie

Door de krachten te bundelen spelen de Nederlandse brouwer uit Lieshout en de befaamde brouwerij uit Bodegraven in op de groeiende vraag naar ambachtelijke craft- en speciaalbieren. 
Lieshout/Bodegraven – Swinkels Family Brewers en Brouwerij de Molen kondigen vandaag met trots aan hun bestaande samenwerking uit te breiden. Het minderheidsbelang van Swinkels Family Brewers in Brouwerij de Molen wordt uitgebreid naar 100%. Hiermee wordt de brouwerij uit Bodegraven volledig opgenomen in onze familie van brouwerijen en mouterijen. De samenwerking begon in 2015 toen Swinkels Family Brewers een belang van 35% verwierf in Brouwerij de Molen. De succesvolle samenwerking smaakte naar meer. Voor Brouwerij de Molen is uitbreiding van de samenwerking een logische stap.
Brouwerij de Molen behoudt haar identiteit, waarbij ook de eigenaren betrokken blijven in de verdere groei van de brouwerij. De nog innigere samenwerking tussen Brouwerij de Molen en Swinkels Family Brewers stelt de brouwerij in staat om zich vooral te focussen op waar ze goed in is: het brouwen van onderscheidend en goed craft bier. Zo kan Brouwerij de Molen haar bieren verder ontwikkelen. Dankzij de samenwerking kan Brouwerij de Molen ook gebruikmaken van de distributiekracht en technische expertise van Swinkels Family Brewers. 
Verdere invulling van het lokaal- en speciaalbierportfolioDoor de overname zijn de partijen nog beter in staat om in te blijven spelen op de groei in populariteit van ambachtelijke craft- en speciaalbieren. Brouwerij de Molen, in 2004 opgericht door Menno Olivier, brouwt een breed scala aan speciaalbieren en experimenteert daarbij flink. Met deze strategische stap geeft Swinkels Family Brewers verdere invulling aan haar groeistrategie om het portfolio uit te breiden met lokale en internationale bieren om zo een breder assortiment beschikbaar te stellen aan de consument. Het familiebedrijf groeide de afgelopen jaren onder andere door overnames, waaronder die van Palm Belgian Craft Brewers in 2016 en Bier&cO, een van de grootste bierimporteurs van Europa, in 2018.
—–
Over Brouwerij de Molen Brouwerij de Molen is een in 2004 opgerichte brouwerij in Bodegraven, Zuid Holland, en wordt gezien als pionier in de nationale en internationale craft beer wereld. De brouwerij staat wereldwijd bekend om haar brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren in progressieve stijlen als stout, porter, barley wine, bitter, sour maar maakt ook meer toegankelijker stijlen als pale ales, lagers en saisons. Daarnaast heeft de brouwerij een grote reputatie als het gaat om haar houtgerijpte bieren. De Molen werd 12 jaar achtereen uitgeroepen tot Top 100 beste brouwerijen ter wereld – met als hoogste notering Nr.06 van de geregistreerde 40.000 brouwerijen in 2018 – en tevens 11 keer tot beste Nederlandse brouwerij door het internationale platform RateBeer.com. De brouwerij exporteert de helft van haar productie naar 35 landen.
Over Swinkels Family Brewers Holding N.V.Swinkels Family Brewers is een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die beschikt over vijf eigen brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (NL), brouwerij Palm & De Hoorn in Steenhuffel (BE), brouwerij Rodenbach in Roeselare (BE), brouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (NL) en brouwerij Habesha in Debre Birhan (ET). Gezamenlijk zijn deze brouwerijen goed voor de productie van 7,5 miljoen hectoliter bier en 830.000 hectoliter frisdrank. Bedrijfsonderdeel Holland Malt beschikt over 2 eigen mouterijen, welke samen goed zijn voor de productie van 340.000 ton mout. Daarnaast produceert bedrijfsonderdeel CereX 4.854 ton moutextracten en compounds. Wereldwijd werken ruim 1.500 medewerkers binnen de groep van ondernemingen geleid door de familie Swinkels. Om het familiebedrijf nog mooier door te kunnen geven aan de volgende generatie, is langetermijndenken en het maken van duurzame besluiten vanzelfsprekend. Voor meer informatie: www.swinkelsfamilybrewers.com.