Uitslag van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2019 wordt bekend op 1 september a.s.

door | 4 aug 2019 | importeurs, Nieuws, Redactie

3 augustus 2019: Inmiddels is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden: de Wijnkeuring van de Lage Landen. Ook dit jaar vind hij weer plaats, er doen 242 Nederlandse en Belgische wijnen mee. De wijnen worden in Duitsland professioneel gekeurd door het Landespraemierung panel.

Op zondag 1 september a.s. wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst onthuld welke wijnen een gouden, zilveren of bronzen medaille ontvangen, en welke wijngaarden met een ereprijs naar huis gaan. De onthulling vindt plaats in het Koetshuis bij Restaurant Bentinck in Amerongen, in aanwezigheid van Nederlandse en Belgische wijnboeren en van vinologen, sommeliers en andere wijnprofessionals. De presentatie in Amerongen is net als vorig jaar in handen van vinoloog, wijnschrijver en gastro-entertainer Janna Rijpma.

De uitreiking biedt de mogelijkheid een aantal wijnen te proeven. Daarmee is het een unieke kans kennis te maken met de wijnen van de jaargang 2018, een jaar dat vanwege de warme zomer vaak genoemd is als een mogelijk fijn wijnjaar voor Nederlandse wijn.

Keuring door het Deutsche Weinbauambt

De Wijnkeuring van de Lage Landen wordt uitgevoerd door het Deutsche Weinbauamt, samen met Duitse wijnen. Deze professionele instelling in Neustadt (Rheinland Pfalz) keurt jaarlijks meer dan 16.000 wijnen. Voor Duitsland worden de uitslagen van die keuringen bekend gemaakt in de Landesprämierung. Voor de wijnen van de Wijnkeuring van de Lage Landen hanteert het Deutsche Weinbauamt dezelfde criteria als voor de Duitse wijnen.

Proef Nederlandse wijn op Chateau voor Buren

Op zondag 25 augustus a.s. zijn tijdens het wijnfestijn ”Chateau voor Buren” in het Gelderse Buren diverse Nederlandse wijnboeren aanwezig om hun wijnen te laten proeven. Ook is er informatie over Nederlandse Wijngaarden. Een uitgelezen kans om met de diversiteit in de Nederlands wijnbouw kennis te maken! Meer informatie: www.chateauvoorburen.nl

Opendagen Nederlandse wijngaarden

In september openen diverse Nederlandse wijngaarden hun poorten voor het publiek. De opendagen vallen in diverse weekenden, maar de focus ligt op 21 en/of 22 september (meer informatie in augustus, waar en wanneer).