logo WIJNJOURNAAL groen

Schilo van Coevorden en topchef Albert Adrià trappen jubileumjaar succesvol af

door | 4 nov 2019 | Nieuws, Redactie

Albert Adrià geeft het stokje over aan Japanse chef Hisato Hamada

Amsterdam, 4 november 2019 –  Gisteravond hebben Executive Chef Schilo van Coevorden en Albert Adrià, bekend van het wereldberoemde restaurant El Bulli en eigenaar van het gastronomische amusementspark El Barri (Pakta, Enigma, Hoja Santa, Tickets, Bodega 1900), de reeks van vijf samenwerkingen met topchefs in Taiko afgetrapt. Ter ere van het vijfjarig jubileum van toprestaurant Taiko Amsterdam kookt Executive Chef Schilo van Coevorden samen met vijf van zijn grootste inspiratiebronnen. Het eerste ‘Four Hands Dinner’ stond in het teken van de Nikkei cuisine, het beste van de Japanse en Mediterrane gastronomie. De chefs serveerden fantastische gerechten als ‘squid and panceta ibérica’, ‘tuna belly with caviar and crunchy canapé’ en ‘iced maracuya salad with pandan’. De volgende editie die gepland staat in februari staat volledig in het teken van Japanse cuisine. Schilo van Coevorden staat dan samen met chef Hisato Hamada in de keuken om de gasten opnieuw culinair te gaan verrassen.

Een zeer succesvol en culinair hoogstaand diner, zo beschrijft Schilo zijn eerste avond samen met chef Albert Adrià. “Zijn baanbrekende creativiteit inspireert me om altijd een stapje verder te gaan”, zegt Schilo. “Natuurlijk ben ik erg enthousiast dat Albert Adrià mijn twee favoriete landen, Japan en Spanje, samenbrengt in zijn restaurant Pakta. Met zijn creativiteit kunnen we verwachten dat het onmogelijke mogelijk wordt. Ik ben trots om wederom de kans te hebben gekregen om met Albert samen te werken. De gebroeders Adrià zijn de peetvaders van al het creatieve koken, wat een enorme impact heeft op de culinaire wereld en daarbuiten. Ze hebben de baanbrekende creatieve kant van eten op de kaart gezet, die een hele generatie koks heeft gevormd, inclusief mijzelf.”

Japanse sferen met Wagyumafia op 16 en 17 februari
Na deze eerste succesvolle samenwerking is het in februari de beurt aan de autodidactische chef Hisato Hamada, mastermind achter de 180 dollar kostende sandwich ‘Wagyu katsu sando’ en  mede-eigenaar van het Japanse restaurantconcept Wagyumafia. Met zijn restaurant Wagyumafia brengt Hisato Hamada een ode aan de Wagyu beef en geeft op een nieuwe baanbrekende manier vorm aan de traditionele Japanse keuken. “Ik vind het geweldig als er creatief omgegaan wordt met de traditionele Japanse keuken. Hoe goed ze ook zijn in het handhaven van traditie, de opwinding die Wagyumafia met zich meebrengt, komt van de creativiteit van een nieuwe generatie die ze vertegenwoordigen. Instagram speelt een grote rol voor Wagyumafia. Het is een weerspiegeling van onze huidige tijd”, zegt Schilo. “De prestaties die ze maken, hebben we tot nu toe niet in Nederland gezien.”

Wil je deze unieke kans om aan te schuiven bij de Chefs Table van Schilo van Coevorden en Hisato Hamada niet missen? Reserveer dan snel een tafeltje via deze link.

Als derde kookt van Coevorden met driesterrenchef Gérald Passédat, eigenaar van Le Petit Nice en volgens van Coevorden ‘s werelds beste vis-chef. Daarna komt topchef Bobby Geetha naar Taiko. Geetha is tegenwoordig als corporate executive chef van Asha’s verantwoordelijk voor 18 restaurants in Engeland en het Midden-Oosten. De laatste chef houdt Schilo van Coevorden nog als verrassing en wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Over Taiko Cuisine
Taiko cuisine, het op de Aziatische keuken geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Conservatorium hotel, ontleent zijn naam aan de oude Japanse trommels met hun fabelachtige ritme. Ieder weekend begeleidt een Taiko-speler de intense, maar toch verfijnde, Aziatische smaken van de gerechten van Schilo met melodieuze, sfeervolle klanken. De stijl van de kaart en keuken is door de jaren heen geëvolueerd, onder invloed van verschillende keukens van over de hele wereld. De basis, echter, lag altijd en ligt nog steeds in klassieke en vaak eenvoudige bereidingswijzen, die getuigen van een groot respect voor de puurheid van verse streek- en seizoensproducten. 
www.taikocuisine.com

Meer nieuws

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

The global spirits industry stands at a turning point — and the inaugural ProSpirits Report – The Future of Spirits captures the opportunities and challenges shaping its next chapter. Based on insights from over 200 industry professionals across 45...

Lees meer
De populairste cocktails van Nederland in 2025

De populairste cocktails van Nederland in 2025

Als het aan onze zoekgeschiedenis ligt, schenken we deze zomer het liefst een Espresso Martini in. Of twee. Uit een analyse van zoekdata door Seeders blijkt dat deze cocktail aan een indrukwekkende opmars bezig is. In juli 2025 werd er bijna 24.500 keer op...

Lees meer
Austrian wines impress in Tokyo

Austrian wines impress in Tokyo

– Major success for Austrian wine exports to Asia: the Austrian Tasting in Tokyo 2025, hosted by the Austrian Wine Marketing Board (Austrian Wine) on 22 July, attracted more than 600 wine professionals from the Japanese retail sector, hospitality industry...

Lees meer
Verliefd op de Elzas (2)

Verliefd op de Elzas (2)

De Elzas kent een prachtig landschap, een eigen taal en een aantrekkelijke gastronomie. De eet- en drinkcultuur staat hier hoog in het vandaal. Kijk eens op de kaart van Michelin en ontdek hoeveel restaurants van niveau deze regio telt. Maar, het zijn niet...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This