SVBE Wijnprofessionals presenteert: Duits quarantaine proefpakket

door | 2 mei 2020 | Geen categorie

Op initiatief van het informatiebureau voor Duitse wijn heeft SVBE Wijnprofessionals een Duits quarantaine pakket samengesteld. De selectie bestaat uit drie wijnen van het Weingut Brüder Dr Becker uit Rheinhessen.

Duits quarantaine wijnproefpakket

Uniek Duits Quarantainepakket van Brüder Dr Becker: 2 flessen Grüner Silvaner, 2 flessen Spätburgunder en 2 flessen Scheurebe “pure” trocken.

Grüner Silvaner
De Grüner Silvaner is heel fijn en elegant van smaak. Ruikt naar de jonge lente, gras en voorjaarsgroente. Mild droog in de smaak wat hem een allemansvriend maakt. Heerlijk bij ASPERGES. 

Spätburgunder
“Wat is die Spätburgunder Brüder Dr. Becker toch waanzinnig! Rondingen en frisheid, loepzuiver, mooie balans en lengte. Groot talent, die wijnmaker!”, zo schreef een besteller. Mooie droge rode wijn, subtiel hout en veel fruit. De kleur is licht en de smaak verrassend aanwezig.

Scheurebe “PURE” trocken
Deze Scheurebe “Pure” is puur natuur! Niet gefilterd en geen sulfiet toegevoegd. “Vin Nature”.
De wijn is qua aanblik niet geheel helder, maar dat kan ook niet anders omdat deze niet is gefilterd. De geur is qua intensiteit geurig te noemen. De aroma’s zijn zuiver en complex: enerzijds kruidig en anderzijds fruitig. Ook iets mineraligs en lie. Dit is scheurebe in de puurste vorm zonder oxidatie! Geen toegevoegd sulfiet, “wilde” gistcellen en alles biologisch. De aanzet in de mond is droog en licht kruidig. De redactie van het Duitse tijdschrift Falstaff geeft deze wijn 92 punten en zegt over deze wijn onder andere: “Ein intellektuelles Sommervergnügen”. Schenkadvies: voor het openen de fles schudden zodat het bezinksel in de wijn wordt verdeeld. Na het openen de wijn enige tijd laten staan, zodat de wijn goed kan ademen hetgeen bevorderlijk is voor het aroma.

Weingut Brüder Dr Becker, VDP en Ecovin lid

Het Weingut Brüder Dr. Becker is gevestigd in het dorpje Ludwigshöhe, gelegen in het oostelijke deel van  Rheinhessen (niet ver van het wereldberoemde wijnstadje Nierstein). De naam ontstond rond de vorige eeuwwisseling, toen de gebroeders Johann (arts) en Jakob (advocaat) Becker hun erfdeel samenvoegden tot een Weingut van 11 hectare.  

Bestel dit pakket op www.biowijn.info voor € 65,00 franco thuis.