Nieuwe voorzitter Wijnacademie

door | 3 nov 2020 | Nieuws, Opleiding

Henrico van Lammeren wordt de nieuwe voorzitter van de Wijnacademie.

‘Het bestuur is blij dat we met Henrico een voorzitter in huis krijgen die niet alleen werkt bij een wijnbedrijf dat opleiden en vergroten van kennis hoog in het vaandel heeft staan maar die ook een ras manager is’ meldt Joep Speet, vice-voorzitter van de Wijnacademie.
Henrico van Lammeren is sinds 14 jaar werkzaam in de Nederlandse wijnbranche. Hij heeft verschillende functies bij importeur Vinites doorlopen en is sinds 7 jaar algemeen directeur. In de afgelopen 14 jaar is zijn liefde voor en zijn kennis van wijn sterk gegroeid. Hij maakt onderdeel uit van het sourcing- en proefteam van Vinites en is zo betrokken bij het beheer van het portfolio.
Naast zijn functie binnen Vinites is Henrico van Lammeren lid dagelijks en algemeen bestuur van de KVNW (portefeuille alcoholmatiging), lid dagelijks bestuur van STIVA, voorzitter van Stichting Wijncommunicatie (onderdeel KVNW) en board administrator van Wine in Moderation. Henrico van Lammeren zal benoemd worden tijdens de eerstvolgende bestuursvergadering in november.

Over de Wijnacademie
De Wijnacademie is hét opleidings- en kenniscentrum voor wijn-gerelateerd onderwijs in Nederland. Niet alleen wijn maar ook gedistilleerd heeft een plaats binnen de Wijnacademie. De Wijnacademie staat borg voor een opleidingsprogramma tot het allerhoogste professionele niveau. Zij verzorgt de opleiding tot vinoloog (SDEN 4), liquorist (SDEN 4), het begeleidingstraject magister vini (SDEN 5) én de sommelieroorkonde (SDEN 2). Daarnaast organiseert de Wijnacademie alle examens op het gebied van wijn, gedistilleerd en bier onder auspiciën van de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN).

Website: www.wijnacademie.nl
Facebook: www.facebook.com/Wijnacademie
Twitter: @deWijnacademie