Fles wijn leegschenken of bewaren is nu geen dilemma meer

door | 5 nov 2020 | Geen categorie

Coravin introduceert de Pivot®: betaalbaar genieten van flexibel drinken.

Amsterdam, 5 november 2020 – Coravin, voor veel wijnliefhebbers bekend als het bedrijf achter het revolutionaire wijnconserveringssysteem, introduceert de Pivot®. Opnieuw een innovatief en betaalbaar systeem om je fles wijn te bewaren na opening. Dit nieuwe systeem heeft een schenksnelheid die gelijk is aan de schenksnelheid rechtstreeks uit de fles en is vanaf nu verkrijgbaar voor een introductieprijs van €99,00.

De Pivot® is bruikbaar voor alle soorten niet-mousserende wijnsluitingen en flesvormen. Een stopper wordt gebruikt om de kurk of schroefdop te vervangen en vervolgens wordt het Pivot® apparaat op de stopper geplaatst. Door tijdens het kantelen van de fles de knop in te drukken, schenkt de Pivot® de wijn en vervangt de geschonken wijn in de fles met argon gas. De stopper blijft op de fles totdat deze leeg is, dit kan tot vier weken na opening. Het apparaat gebruikt dezelfde Coravin-capsules als de andere modellen, gevuld met 100% argongas. Het biedt het meest efficiënte gasverbruik tot nu toe, met 20 glazen van 150 ml uit één capsule.

Coravin heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop de wereld wijn drinkt met het baanbrekende wijnconserveringssysteem. Het nieuwe Pivot®-systeem bevat een vergelijkbaar gepatenteerde technologie om wijn tegen oxidatie te beschermen. Met een online lanceringsprijs van €99 tot eind december, biedt het oplossingen voor nog meer wijnliefhebbers die willen genieten van een glas wijn zonder zich verplicht te voelen om de hele fles te nuttigen. Vanaf januari 2021 is de Pivot® RRP €119. Verkrijgbaar via www.coravin.nl.

Greg Lambrecht, uitvinder en oprichter van Coravin: “Met de Pivot® bieden we de snelste schenksnelheid tot nu toe en blijven we de manier waarop de wereld wijn drinkt veranderen. Zo kan de wijnliefhebber altijd de wijn te drinken die ze willen, terwijl wij ervoor zorgen dat het laatste glas net zo geweldig smaakt als de eerste.”

Over Coravin, Inc.         
Coravin, Inc. is een bedrijf gevestigd in Bedford, Massachusetts en wereldwijd toonaangevend in wijntechnologie. Coravin ontwerpt en verkoopt de Coravin Wine Preservation Systems voor wijnliefhebbers, restaurants, wijnwinkels en wijnhuizen. Wijnliefhebbers kunnen nu genieten van wijn zonder zich verplicht te voelen de hele fles te nuttigen. Hierdoor kunnen ze wijnen uit alle jaren en regio’s en van alle rassen, één glas per keer, verkennen. Met Coravin blijft wijn, tijdens en na gebruik van het Wine Preservation System, in de fles en blijft het op natuurlijke wijze evolueren. De wijn wordt nooit blootgesteld aan zuurstof en zo kan men er op een later moment nogmaals van genieten.