Nieuwe kalender voor Vinexposium 2021

door | 7 nov 2020 | Geen categorie

In het kader van de ontwikkeling van de wereldwijde gezondheidssituatie en in overleg met diverse vertegenwoordigers uit de sector past Vinexposium haar kalender voor 2021 aan en verschuift de Wine Paris & Vinexpo Paris van 15-17 februari 2021 naar 14-16 juni 2021. De WOW, de tweedaagse zakelijke conventie die zich richt op de internationale biologische wijngemeenschap, vindt ook plaats in juni 2021. Vinexpo New York, Vinexpo Hong Kong en Vinexpo Bordeaux zijn uitgesteld tot 2022. Parijs zal in juni 2021 in het teken staan van toonaangevende evenementen ter ondersteuning van de spelers in de sector.


Wine Paris & Vinexpo Paris 2021, oorspronkelijk gepland in februari 2021, vindt plaats van 14 t/m 16 juni 2021. Het evenement wordt nog steeds gehouden in het beurscomplex Paris Expo Porte de Versailles en zal een uitgebreide reeks Franse en internationale wijnregio’s vertegenwoordigen. Daarnaast zal een uitgebreid matchmakingprogramma, beschikbaar voorafgaand aan het evenement, opgezet worden om de zakelijke mogelijkheden te maximaliseren.
De beurs zal ook ’s avonds in de Franse hoofdstad doorklinken door middel van een uitgebreid
programma van off-site evenementen. OFF BY WINE PARIS, gehouden in samenwerking met de meest inspirerende en trendy Parijse restauranthouders en met nieuwe suggesties op het gebied van wijn en eten, zullen samengaan met het INFINITE NIGHT project, avondevenementen georganiseerd door barkeepers op hun locaties in alle uithoeken van de lichtstad Parijs.


“In overleg met al onze partners hebben we onze evenementenkalender voor 2021 herzien om ons aan te passen aan de huidige wereldwijde gezondheidscontext en om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de behoeften van de sector. Met de nieuwe data van Wine Paris & Vinexpo Paris in juni 2021 willen we een succesvol evenement garanderen, zowel wat betreft de ontvangstvoorwaarden als de bezoekersaantallen. En omdat de tevredenheid van onze klanten onze prioriteit is, creëren we uitzonderlijke voorwaarden om hen te ondersteunen in hun business”, benadrukt Rodolphe Lameyse, Managing Director van Vinexposium. “Voor ons is het uitstel van Wine Paris & Vinexpo Paris van februari tot juni goed nieuws. Al deze grote
evenementen zijn nu helaas afhankelijk van de ontwikkeling van een vaccin. Ik heb er alle vertrouwen in dat de situatie in juni verbeterd zal zijn en ik kijk er naar uit om op dat moment opnieuw aan de Wine Paris & Vinexpo Paris deel te nemen”, aldus Alexander Wendt, Hoofd Inkoop bij Wein & Vinos in Duitsland.


Vinexposium.Connect, een groeiend digitaal programma
De lancering van ‘Vinexposium.Connect tijdens ‘Vinexpo Shanghai goes digital’ in oktober werd zeer goed ontvangen door de internationale wijngemeenschap. Met een publiek dat evenzeer bestaat uit professionals uit Azië en in het bijzonder China (dankzij een speciale promotie in september en oktober), Europa en Amerika, bewijst het succes van deze digitale editie dat online content een groot bereik heeft.
Het Vinexposium evenement gewijd aan bulkwijn, de World Bulk Wine Exhibition, gaat eveneens digitaal en heet WBWE connect. Deze digitale versie wordt gehouden van 23 november t/m 4 december 2020 en biedt een concreet platform voor ontmoetingen tussen producenten en inkopers uit de hele wereld.
Vinexposium blijft ook evenementen ontwikkelen op Vinexposium.Connect, dankzij een snelle
toename van het aantal diensten en oplossingen die gericht zijn op het ondersteunen van de
dynamische business van de sector, naast de fysieke evenementen.
“De huidige wereldwijde gezondheidscontext vereist een nieuwe aanpak voor Vinexposium. Dit
betekent dat digitalisering moet worden versneld om te allen tijde dicht bij de wijn- en gedistilleerd professionals over de hele wereld te staan. Ons nieuwe digitale platform, Vinexposium.Connect, is dus gepositioneerd als een off-stage locatie voor de internationale fysieke evenementen van de groep”, zegt Christophe Navarra, voorzitter van de Raad van Bestuur van Vinexposium.
De volgende sessies op Vinexposium. Connect zullen wijn- en gedistilleerd professionals de
mogelijkheid bieden om verbonden te blijven door een gevarieerde en uitgebreide dienstverlening, die vanaf het eerste kwartaal van 2021 beschikbaar zal zijn, te beginnen met:
• CEO Talks” zal een reeks interviews met inspirerende CEO’s in de industrie presenteren,
met visies op de huidige context en de toekomstperspectieven,
• Een door de FEVS georganiseerde conferentie om te debatteren over het thema “Hoe
export en Covid- 19 combineren?”,
• E-commerce bijeenkomsten zullen worden geïnitieerd, waarvan de eerste zal worden
ingehuldigd door Vivino en vervolgens door Millesima,
• Het derde deel van de reeks “The New Normal”, webinars die mede door het IWSRInstituut en het Vinexposium worden georganiseerd, zal worden gelanceerd met een
diepgaande en ongekende analyse van de gevolgen van de huidige crisis op de markten.
• Tot slot worden in februari “drie speciale dagen” georganiseerd, in navolging van
Vinexpo New York, Wine Paris & Vinexpo Paris en Vinexpo Hong Kong, die in eerste
instantie op dat moment gepland stonden. Ze zullen gewijd zijn aan marktthema’s met
een dag gewijd aan de VS, een dag gewijd aan de Europese markten en een dag aan de
Aziatische markten.