POOT Agenturen wordt wijnimporteur Hiruzta Txakolí

door | 9 dec 2020 | importeurs, Nieuws

POOT Agenturen gaat de wijnen van Hiruzta importeren. Het wijnhuis maakt Txakolí-wijnen in Spaans Baskenland. De wijnen zullen vanaf heden exclusief verkrijgbaar zijn voor zowel de Nederlandse als de Belgische markt.

De Txakolí-wijnen van Hiruzta passen perfect bij de groeiende vraag naar lichte, witte wijnen. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun frisse karakter, een subtiel mineraal bubbeltje en een bescheiden alcoholpercentage. Txakolí wordt gemaakt in Baskenland in het noorden van Spanje. Judith Poot, eigenaar van POOT Agenturen: “We zijn verheugd om met Hiruzta te kunnen samenwerken. Het zijn authentieke wijnen uit een wijnregio die in opkomst is.”

Hiruzta, een jong familiebedrijf, brengt in 2012 hun eerste wijnen op de markt. Inmiddels worden de wijnen verkocht in meer dan 20 landen. Het wijnhuis maakt een klassieke Txakolí en de moderne interpretatie Txakolí Berezia. Ook maakt het wijnhuis een elegante, rode Txakolí Tinto. Moderne etiketten sieren de flessen. Iker Zubia, commercieel directeur van Hiruzta: “We zochten een professionele partner in de Benelux en hebben die gevonden in het enthousiaste team van POOT Agenturen.”

POOT Agenturen is gevestigd in De Lier en is ruim 45 jaar gespecialiseerd in wijnimport en -distributie. De klantenkring van POOT bestaat onder meer uit wijnhandelaren, slijterijen en groothandels, zowel nationaal als internationaal. POOT werkt met een uitgebreid assortiment van klassieke en innovatieve wijnen.

WineParis Vinexpo 2023