Wijncursus wijnbrevet/SDEN3/vooropleiding Wijnacademie start voorjaar 2021 in Arnhem

SVBE Wijnprofessionals organiseert in het voorjaar weer de cursus Wijnbrevet (SDEN3 niveau). Deze cursus, die gegeven worden door register vinoloog Chris Alblas, vindt plaats in Hotel Groot Warnsborn te Arnhem. De cursusgroep bestaat in verband met de RIVM richtlijnen uit maximaal 10 cursisten. Deze cursus kan ook “incompany” uitgevoerd worden.

Cursus Wijnbrevet

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit negen avonden waarin uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Een belangrijk onderdeel in deze cursus is het leren proeven van wijnen, ruim 70, die geanalyseerd worden en met elkaar besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen en wijngebieden te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat veel “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en gasten in de horeca zeker een goed advies geven en het biedt een goede basis voor de vinologenstudie aan de Wijnacademie.

Data voorjaar (maandagavonden): maandag 18 januari, 1 februari, 8 februari, 1 maart, 15 maart, 29 maart, 12 april, 19 april, 10 mei en 31 mei (reserve-avond).

Cursuskosten € 475,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, exclusief cursusboek en examengeld). Het cursusboek kan besteld worden op de site www.wijn.nl Aanmelden voor het examen via de site www.wijnacademie.nl De examennormen staan op www.sden.nl

Aanmelden kan via de site www.wijncursussen.nl of door een e-mail te sturen naar info@svbe.nl

Meer informatie is te verkrijgen bij Chris Alblas: alblas@svbe.nl Mobiel: 06-28242813

*Reserve-avond graag in uw agenda noteren. Van deze avond wordt gebruikt gemaakt als er onvoorzien een lesavond uitvalt.

Dit bericht is geplaatst in Opleiding met de tags , , . Bookmark de permalink.