Cuvée Volte Face verfijnde stoerheid!

door | 9 jan 2021 | importeurs

Coup de Coeur

Het oogstjaar 2018 was op Château Couronneau een droomjaar! Château Couronneau ligt in het oostelijke deel van het wijngebied Bordeaux. De witte wijn valt onder de A.O.P. Bordeaux en de rode Cuvée Volte Face is een A.O.P. Sainte-Foy Côtes de Bordeaux. Deze Cuvée Volte Face oogstjaar 2018 kreeg van het toonaangevende Franse wijntijdschrift de “coup de coeur” waardering!

Cuvée Volte Face

Chris Alblas van SVBE Wijnprofessionals volgt de ontwikkelingen bij Château Couronneau op de voet. Hij is al jaren fan van zowel de witte Couronneau (een blend van sauvignon blanc en sauvignon gris) als de verschillende rode wijnen. Favoriete wijn is de Cuvée Volte Face, die alles in zich heeft van wijnen uit Pomerol en Saint-Emilion. Niet zo vreemd als je kijkt naar de assemblage van deze cuvée: 40% cabernet franc en 60% merlot. De stokken staan op een bodem van klei kalksteen. Bijzonder is de keuze voor amfora’s. Circa 40% van de oogst rijpt op amfora’s en 60% op fust. Het resultaat is een volle, soepele rode wijn.

Château Couronneau

Château Couronneau is in het bezit van de familie Piat. Het beheer van de wijngaard en de vinificatie wordt gedaan door Christophe Piat. Marketing wordt verzorgd door Grégoire Piat. Het château dateert uit de 15de eeuw. De wijngaarden worden volgens biologische richtlijnen bewerkt. Couronneau beschikt over certificaten van Ecocert en Demeter.

Duurzamewijn.shop

Chris Alblas, register vinoloog van de Wijnacademie en internationaal jurylid, is de eigenaar van www.duurzamewijn.shop In deze shop is deze bijzondere wijn te bestellen voor € 13,95 per fles. Vanwege grote drukte bij PostNl en anderen kan de bezorging langer duren.

WineParis Vinexpo 2023