Twee avonden Wijnvignet voor beginners online

door | 27 feb 2021 | Opleiding

Drink je af en toe een glaasje wijn en wil je er iets meer over weten? Dan is deze basiscursus een goede start om meer te weten te komen over wijn. Bij deze cursus hoort een handig klein boekje “Ik weet wat van wijn”. De cursus is online, maar er kan zeker wel geproefd worden! Deze cursus is ook zeer geschikt voor (parttime) medewerkers in de horeca, wijnafdeling in een supermarkt, wijnhandel, slijterij en groothandel.

Ontdek de belangrijkste witte en blauwe druivenrassen

In twee avonden krijg je onder andere informatie over:

  • Hoe wijn wordt gemaakt
  • Een klein aantal veel voorkomende druivenrassen (die ga je ook proeven!)
  • De belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden
  • Een aantal basissmaken
  • Schenktemperaturen van wijn
  • Waar je bij het proeven van wijn op moet letten

Praktische informatie

De cursus Wijnvignet wordt online gegeven op donderdag 4 en 11 maart 2021. De avonden starten om 20:00 uur en duren tot circa 22:00 uur. Elke avond krijg je informatie en worden er zes wijnen geproefd. De wijnen staan in proefflesjes (100 ml = voldoende voor twee personen om te proeven) klaar bij de docent in Arnhem en kunnen daar op woensdag of donderdag worden afgehaald. Het boekje “Ik weet wat van wijn” kan besteld worden op de site www.drankenacademy.nl Na de twee cursusavonden kun je je op dezelfde site aanmelden voor het examen en bij voldoende punten het Wijnvignet halen. De kosten voor de cursus bedragen € 75,00 voor twee avonden inclusief de wijnen. Afhalen van de proefflesjes in overleg op het adres Beatrixstraat 44 te Arnhem. Mail voor meer informatie of aanmelding: alblas@svbe.nl Of bel Chris Alblas mobiel: 06 – 28 24 28 13.

WineParis Vinexpo 2023