Gouden medaille Concours International Grenaches du Monde

door | 1 mrt 2021 | importeurs, Internationaal, Nieuws

Bodegas Tempore, Bajo Aragón

Bodegas Tempore is geboren uit een passie voor wijn van de familie Yago Aznar. En dat al vier generaties lang! In 2002 besloot de familie Yago Aznar dat de tijd rijp was om eigen wijnen te produceren van de zeventig hectare wijngaarden in Lécera, in het hart van de Sierra de Arcos, een onherbergzaam subgebied van Bajo Aragón.

Naast passie voor wijn heeft de familie een groot respect voor het land. Ze hebben ervoor gekozen om alleen autochtone druivenrassen aan te planten, zoals garnacha, tempranillo, macabeo en garnacha blanca. De wijnstokken zijn overigens veel ouder dan het wijnhuis zelf. De oude, soms wel 70 jaar, garnacha stokken staan tussen de jonge aanplant. De wijngaarden liggen op een hoogvlakte, ongeveer 550 meter boven zeeniveau. De dagen zijn warm, maar ‘s nachts koelt het flink af. Hierdoor rijpen de druiven gelijkmatig en blijven hun zuren behouden. Er valt niet meer dan 300 mm neerslag per jaar.

Paula en Victor Yago Aznar, broer en zus, zijn degene die het familiebedrijf runnen waar ook de ouders en hun families actief zijn.
De Generación wijnen zijn het resultaat van de opgebouwde kennis door de generaties heen, die hierin samenkomen.

Generación 73 IGP Bajo Aragón, rood

€ 12,95

Wijnomschrijving
De kleur is helder paarsrood en redelijk diep. De aroma’s zijn zuiver en behoorlijk geurig. Enerzijds zwart fruit, zoals zwarte bessen en anderzijds lichte tonen van vanille en karamel. Daarnaast ook iets floraals van viooltjes en jasmijn, dat het druivenras vaak typeert, en een hint van peper. De wijn is delicaat en fris met een zacht mondgevoel. De wijn is gemiddeld intens, heeft zachte tannines en een lange afdronk. De toasting van het hout is goed in de wijn geïntegreerd.

Advies
Heerlijk bij stoofvlees en bijvoorbeeld hertenrug met chocoladesaus. Breed inzetbaar en daarom ook een geliefde horecawijn.

Wijnbereiding
Generación 73 staat voor het geboortejaar van Paula. De wijngaarden liggen op een hoogte van 550 meter. De bodem bestaat uit kalk en zand. De druiven worden de tweede helft van september geplukt. Na de kneuzing vindt er een koude schilweking plaats. Vervolgens een temperatuur gecontroleerde gisting in roestvrijstalen tanks met gebruik van inheemse gisten. Opvoeding gedurende 2 maanden in nieuw Franse eikenhouten fusten met een inhoud van 500 l.

Bestel deze wijn online: www.duurzamewijn.shop

www.duurzamewijn.shop is een initiatief van Chris Alblas

Deze wijn is ook voor wijnhandel en horeca beschikbaar. Mail voor meer informatie: alblas@svbe.nl

Chris Alblas internationaal jurylid