Wijncursus Wijnbrevet/SDEN3/vooropleiding Wijnacademie start september 2021 in Arnhem

door | 12 apr 2021 | Opleiding

SVBE Wijnprofessionals start in september 2021 weer met de cursus Wijnbrevet (SDEN3 niveau). Deze cursus wordt gegeven door register vinoloog Chris Alblas, die tevens aanbevolen docent is van de Wijnacademie. De cursusgroep bestaat (vanwege Covid-19) vooralsnog uit maximaal 8 cursisten. Deze cursus kan ook “in-company” uitgevoerd worden.

Cursus Wijnbrevet

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit negen avonden waarin uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Een belangrijk onderdeel in deze cursus is het leren proeven van wijnen, ruim 70, die geanalyseerd worden en met elkaar besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen en wijngebieden te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat veel “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en gasten in de horeca zeker een goed advies geven en het biedt een goede basis voor de vinologenstudie aan de Wijnacademie.

Vanwege de beperkte groepsgrootte wordt er -bij voldoende interesse- zowel op maandag als dinsdag cursus gegeven.

Maandagavonden: 13 september, 20 september, 27 september, 4 oktober, 11 oktober, 1 november, 8 november, 15 november, 22 november en 29 november (=reserve-datum).

Dinsdagavond: 14 september, 21 september, 28 september,  5 oktober,  12 oktober, 2 november, 9 november, 16 november, 23 november en 30 november (=reserve-datum).

Data onder voorbehoud i.v.m. Covid-19.

Cursuskosten € 475,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, exclusief cursusboek en examengeld). Het cursusboek kan besteld worden op de site www.wijn.nl Aanmelden voor het examen via de site www.wijnacademie.nl De examennormen staan op www.sden.nl

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@svbe.nl

Meer informatie is te verkrijgen bij Chris Alblas: alblas@svbe.nl Mobiel: 06-28242813

*Reserve-avond graag in uw agenda noteren. Van deze avond wordt gebruikt gemaakt als er onvoorzien een lesavond uitvalt.

Chris Alblas, aanbevolen docent van de Wijnacademie

WineParis Vinexpo 2023