Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

door | 15 apr 2021 | Internationaal

De kick-off van de door Europa gefinancierde campagne voor Sherry Wijn

Amsterdam, 15 april 2021 – Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op donderdag 29 april.  Gedurende de uitzending bespreken de gasten aan tafel alles rondom de bijzondere regio: De beschermde oorsprongsbenaming van Sherry wijn. Deze tafelgasten worden online vergezeld door een honderdtal professionals, wijn- en lifestylejournalisten.

Live vanuit het prachtige decor van de Balie in Amsterdam wordt “De Sherry Show” speciaal uitgezonden voor professionals, wijn- en lifestylejournalisten. Esmee Langereis en Robert Verhoeven vervullen samen de rol van talkshow hosts. Sherry Educator Karel Klosse van Hotel & Restaurant de Echoput zal vertellen over de veelzijdigheid van Sherry wijnen, het kwaliteitszegel en de regio in het algemeen. Het dynamische duo van Restaurant Spectrum**: Jeroen Boone en sommelier Cas Kratz, laten de mooiste wijn-spijs combinaties zien. Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van Favor Flav en trendwatcher, is uitgenodigd in de studio om haar visie te geven op verwachte trends en mogelijkheden rondom D.O. Sherry Wijnen.

De vijf specialisten rond de tafel presenteren een divers programma om D.O. Sherry Wijnen weer top of mind te krijgen. De uitzending is live te volgen voor iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwe, door Europa gefinancierde  campagne voor beschermde oorsprongsbenaming van Sherry Wijnen. Tijdens de uitzending is er voor het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen in de live chat en veelgestelde vragen worden tijdens de uitzending behandeld.

Benieuwd naar deze speciale “Sherry Show”? Stuur een e-mail naar sherry@pitchpr.nl en ontvang meer informatie.

Over de Consejo Regulador
De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (D.O.P.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen.

WineParis Vinexpo 2023