WARRE’S PORT OTIMA 10: EEN RIJPE PORT MET EEN HIP, JONGE EN ELEGANTE UITSTRALING

door | 23 apr 2021 | Nieuws

PRESS RELEASE

De Warre nog niet gevonden? Hij of zij heet Otima 10 en daar vier je graag Koningsdag mee. De amberachtig gouden kleur past perfect bij het Oranjefeest en het jeugdig royale fruit belichaamt waar Otima symbool voor staat: een verjongd imago van portwijnen. Een Warre revolutie, de ontdekking van deze eigenzinnige drank door het grote publiek. Maar vergis je niet, Otima 10 is een jonkie met body en stijl. Verfijnd, elegant, maar ook veelzijdig en zacht en perfect in evenwicht na een rustige tienjarige rijping in houten vaten. Verleidelijk of niet?

EEN 10 VOOR OTIMA 10

Het voorjaar, het seizoen van de bloei en van jeugdige lentekriebels, die terugkomen na winterse dagen. Wie voor een koninklijk aperitief een passende wijn zoekt of de dag wil eindigen met een heerlijk zachte afsluiter, zal aangenaam verrast worden door een port die op geen andere port lijkt: de Warre’s Otima 10 Year Old Tawny.

Deze port komt uit de handen van de familie Symington en werd in 2020 bekroond met de 7de plaats in de TOP 10 Most Admired Wine Brands Worldwide. Een port, die zich onderscheidt door zijn volle karakter, elegantie en verleidelijke zachtheid.

De rijke tawny kleur spreekt tot de verbeelding en de uitmuntende aroma’s van noten en rijp fruit beloven het beste voor in de mond. Het proeven is echt een streling voor het gehemelte. Prachtig afgerond, met hints van gedroogd fruit en een lange elegante afdronk. De Otima 10 laat niemand onberoerd.

WARRE, DE ALLEREERSTE PORT MET… EEN BRITS ACCENT

Warre’s werd opgericht in 1670 en was het eerste Britse porthuis in Portugal. Voorloper en pionier van een grote en lange traditie van port- en wijnmakers. Met een geschiedenis die synoniem is aan die van port zelf. De portwijnen van Warre’s onderscheiden zich door hun structuur, elegantie en zacht geparfumeerde neus. Ze hebben een bijzonder frisse en elegante stijl. De premium portwijnen zijn afkomstig van Quinta da Cavadinha, Quinta do Retiro en Quinta da Telhada, drie van de mooiste domeinen van de Douro-vallei. Warre’s Vintage Ports staan wereldwijd bekend om hun uitmuntendheid en behoren steeds tot de beste in vergelijkende proeverijen.

THE KING’S MARTINEZ   Albert van Beeck Calkoen, bekend van Mister Cocktail, werd door Symington uitgenodigd om aan de slag te gaan met de Otima 10 Year Old Tawny. Hij verraste ons met een unieke port cocktail:
“Port is een mooie manier om een klassieke, op vermouth gebaseerde cocktail een twist te geven, zoals een Negroni (30 ml gin, 30 ml Warre’s Otima 10 Year Old Tawny en 30 ml Bitter) of een Martinez. Deze laatste cocktail wordt ook wel als de voorloper van de Martini gezien. En hoewel deze tegenwoordig met gin wordt gemaakt, is de oorspronkelijke versie met jenever. Vandaar dat ik heb gekozen voor een twist op de klassieke Martinez, met jonge jenever, oranjebitter en Warre’s Otima 10 Year Old Tawny Port. De frisse kruidigheid van de port zorgt voor een licht zoete en kruidige twist, terwijl de Nederlandse oranjebitter een leuke knipoog is naar Koningsdag.”
COCKTAIL RECEPT
The King’s Martinez   60 ml Warre’s Port Otima 10 Year Old Tawny
30 ml jonge jenever
10 ml oranjebitter   Roer alle ingrediënten samen in een mixing glass tot het geheel koud en licht stroperig is en niet teveel verwaterd. Belangrijk is om de kracht van de ingrediënten samen optimaal naar voren te laten komen. Schenk de cocktail in een voorgekoeld cocktailglas en garneer met de schil van een sinaasappel. Het is tenslotte Koningsdag!  

Warre’s Port Otima 10 Year Old Tawny is te koop bij Albert Heijn. Aanbevolen prijs: € 11,98