logo WIJNJOURNAAL groen

Unieke beleving in de JRE Black Box op Folie Culinaire

door | 5 mei 2021 | Nieuws

Jeunes Restaurateurs (JRE), horecavakbeurs BBB Maastricht en gastronomisch vakblad Culinaire Saisonnier presenteren de JRE Black Box op Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van BBB Maastricht dat plaatsvindt van 11 t/m 13 oktober in MECC Maastricht. De JRE Black Box is een uniek concept waarbij JRE chefs in een intieme ruimte koken voor een select aantal gasten en waar zintuigen geprikkeld worden door middel van stemgeluid, muziek en lichteffecten. Wie de chef is, is geheim, alleen het silhouet is zichtbaar. Een soort ‘blind audition’ van jonge internationale chefs die collega chefs en overige horecaprofessionals verrassen en inspireren.

JRE Black Box
JRE is een internationale vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De aangesloten chefs tonen een enorme solidariteit door hun kennis en expertise te delen met collega’s. En dat is precies wat zij gaan doen op Folie Culinaire. Na ontvangst in de JRE Black Box worden de gasten verrast door een JRE chef die zijn signature dish bereidt terwijl hij hier passievol over vertelt. Echter, de chef is niet herkenbaar, slechts zijn silhouet is zichtbaar voor de aanwezigen. Daarnaast presenteert de chef niet alleen zijn gerecht, ook zal zijn lievelingsmuziek te horen zijn en wordt de spanning opgebouwd in de donkere ruimte met slechts enkele spots aan. Alle zintuigen worden zo geprikkeld in een bijzondere en intieme ambiance. Wanneer zijn of haar gerechten uitgeserveerd en geproefd zijn, worden de gasten begeleid voor een meet & greet met de chef.

JRE
Bij JRE draait alles om delen en stimuleren. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 15 landen. JRE chefs geven om herkomst, duurzaamheid en biodiversiteit en koken door middel van moderne kooktechnieken, maar blijven trouw aan culturele herkomst. Ze respecteren hun eigen culinaire identiteit, combineren die met tradities van over de hele wereld en staan open voor nieuwe dingen door middel van innovatie. Samen brengen ze een Never Ending Passion tot leven door samen te creëren, te koken en elkaar te ondersteunen. JRE-Nederland telt op dit moment 39 restaurants. 

Folie Culinaire
Folie Culinaire vindt plaats van 11 t/m 13 oktober in MECC Maastricht, als vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment.

Bezoekers kunnen op voorinschrijving deelnemen aan de JRE Black Box via de website www.bbbmaastricht.nl. Vanaf wanneer wordt later bekendgemaakt. Voor meer informatie over JRE: www.jre.eu

Meer nieuws

Wie maakt de beste portcocktail ter wereld?

Wie maakt de beste portcocktail ter wereld?

Nederland stuurt Andre Montijn naar Porto voor de Graham's Blend Series Competitie met zijn Douro Cobbler.Amsterdam, 15 april 2025 – Acht van de meest creatieve bartenders van Nederland verzamelden zich gisteren in de Sonora Bar in Amsterdam voor de...

Lees meer
SDEN2 cursus Wijnoorkonde in Arnhem

SDEN2 cursus Wijnoorkonde in Arnhem

Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt!Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap bij wijnhandel of supermarkt? Wil je beter leren proeven? Deze basiscursus neemt je in...

Lees meer
Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025

Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025

Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025Chris Alblas, die niet alleen register vinoloog van de Wijnacademie is, maar ook Register Wijndocent en aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie, organiseert in het najaar de cursus Wijnvignet in Arnhem.Wijnvignet...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This