logo WIJNJOURNAAL groen

Vegan voor iedereen met De Groene Meisjes

door | 29 mei 2021 | Boeken en films

Veel mensen denken dat vegan koken ingewikkeld, tijdrovend of eenzijdig en ongezond is. Dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn, bewijst Merel Wildschut al zo’n tien jaar op de succesvolle blog De Groene Meisjes. Ongeveer 200.000 bezoekers per maand vinden hun weg naar haar verhalen en tips voor een bewuste leefstijl en vooral naar haar vegan recepten. Merel maakt plantaardig, diervriendelijk eten dat binnen korte tijd op tafel staat, niet duur is en waarvoor de voedzame ingrediënten goed verkrijgbaar zijn. En natuurlijk zijn haar homemade vegan gerechten ook nog eens allemaal bijzonder smakelijk!

Naast zo’n vijftig nieuwe recepten vind je in Vegan voor iedereen ook de top-10 favorieten van de blog. Van ontbijtjes, soepen en ovenschotels tot nagerechten, drankjes en de lekkerste tussendoortjes. Voor de vele vegan fans, flexitariërs, groentelovers en nieuwsgierige beginners.

  • Homemade vegan koken was nog nooit zó easy
  • De Groene Meisjes trekt 200.000 bezoekers per maand
  • Met prachtige, sfeervolle fotografie
Frietje vegan stoof @Aline Bouma

Merel Wildschut: ‘Ik wilde een kookboek maken voor íedereen. En daarmee bedoel ik: voor mensen die fulltime plantaardig eten, maar ook mensen die dat één keer per week doen. Voor schoonmoeders die veganistisch willen koken en voor mensen die hun vrienden die vegan eten niet durven uit te nodigen voor een etentje – omdat, tsja, wat moet je dan máken? Daarnaast wil ik met dit kookboek laten zien dat vegan koken makkelijk (zoals je van mijn recepten gewend bent) én voor iedere portemonnee is.’

Over de auteur
MEREL WILDSCHUT groeide op in Friesland, werkte als docent Nederlands en startte tien jaar geleden samen met huisgenoot Jamie van Zijl De Groene Meisjes
als blog over vegan eten en duurzamer leven. Samen publiceerden ze het lifestyleboek De Groene Meisjes (2015). Inmiddels runt Merel de blog alleen en bouwde die uit tot een platform voor een bewuste lifestyle. Ze schrijft over koken en bewust leven, maar ook over (jeugd)literatuur, body positivity, mentale gezondheid en lgtbq+-rechten. Daarnaast spreekt ze op evenementen en geeft ze advies over duurzaam ondernemen.

Prijs: € 22,99
Aantal pagina’s: 160
Uitvoering: hardcover
ISBN 978 90 4682 795 6

Pita’s met oesterzwammen @ Aline Bouma

Meer nieuws

Wie maakt de beste portcocktail ter wereld?

Wie maakt de beste portcocktail ter wereld?

Nederland stuurt Andre Montijn naar Porto voor de Graham's Blend Series Competitie met zijn Douro Cobbler.Amsterdam, 15 april 2025 – Acht van de meest creatieve bartenders van Nederland verzamelden zich gisteren in de Sonora Bar in Amsterdam voor de...

Lees meer
SDEN2 cursus Wijnoorkonde in Arnhem

SDEN2 cursus Wijnoorkonde in Arnhem

Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt!Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap bij wijnhandel of supermarkt? Wil je beter leren proeven? Deze basiscursus neemt je in...

Lees meer
Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025

Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025

Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025Chris Alblas, die niet alleen register vinoloog van de Wijnacademie is, maar ook Register Wijndocent en aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie, organiseert in het najaar de cursus Wijnvignet in Arnhem.Wijnvignet...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This