Wereldse smaakmakers

door | 30 mei 2021 | Boeken en films

Ruim 75 basisrecepten van over heel de wereld

Koken is niet gebaseerd op strenge spelregels. Natuurlijk heb je altijd een basisrecept, maar je kunt er vervolgens geheel je eigen draai aan geven. Je bepaalt zelf hoe zilt, zoet, pittig of fris je je gerecht wilt maken. In Wereldse smaakmakers neemt Pascal Jalhay je mee in de wereld van de smaak.

Tijdens de vele reizen die hij in zijn leven maakte – van India tot Indonesië en van Peru tot Portugal – heeft hij een breed scala aan kruiden, sauzen, boemboes en condimenten verzameld. Pascal laat zien hoe je verschillende basissmaakmakers maakt, zoals Argentijnse wet en dry rubs, Peruaanse leche de tigre, Vietnamese nuoc nam (gefermenteerde vissaus), verschillende Indonesische boemboes, oer-Hollands ‘rommelkruid’, piri piri en za’atar.

Daarnaast geeft hij je ook uiteenlopende suggesties voor condimenten die je gerecht naar een hoger niveau zullen tillen, zoals salsa’s, sambals, chaat, mosterd, rouille, harissa, compotes en pickles. 

De smaakmakers zijn voorzien van een ‘smaakkompas’ waarin je precies kunt zien welke smaakcombinaties werken.

  • De beste smaakcombinaties van meesterkok Pascal Jalhay
  • Met receptuur voor de doordeweekse thuiskok én de gevorderde hobbykok
  • Inspiratie uit alle windrichtingen
Barubelanda_auteursfoto_1a_-_credit_Harold_Pereira
Over de auteur

PASCAL JALHAY begon zijn horecacarrière op zijn 15e bij Hotel Kurhaus in Scheveningen en sloot zijn opleiding af bij Chateau Neercanne*. Achtereenvolgens werkte hij bij Au Coin des Bon Enfants (Maastricht), Scholteshof** in België, Restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 souschef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster. Tegenwoordig maakt hij culinaire ontdekkingsreizen en ontwerpt hij nieuwe recepten en gerechten. Hij schreef eerder de boeken Proeven met Pascal (2001) en Pascal Jalhay proeft (2010). In 2019 verscheen van zijn hand het succesvolle Baru Belanda.

Gegevens
Prijs: € 29,99
Aantal pagina’s: 192
Uitvoering: hardcover
ISBN 978 94 6404 006 7