Recordcijfers export Rueda Wijnen

door | 4 jun 2021 | Internationaal

Nederland exportland nummer 1

De verkoop van D.O. Rueda wijnen op de Nederlandse markt is de afgelopen twee jaar met 51,97% gestegen. Van zo’n 3 miljoen verkochte flessen in 2018 naar meer dan 4,5 miljoen in 2020. Na Nederland (exportland #1 voor D.O. Rueda Wijnen) zijn Duitsland en Rusland de belangrijkste markten.

In totaal exporteerde D.O. Rueda in 2020 bijna 13 miljoen flessen, wat neerkomt op 15,54% van de totale verkoop. Dit betekende een stijging van 3,48% ten opzichte van 2019.

D.O. Rueda in 94 landen

Momenteel zijn de wijnen van D.O. Rueda te vinden in 94 landen. “De internationale markt waardeert en erkent onze onderscheidende waarde, de Verdejo, een inheemse druif waarmee unieke wijnen worden gemaakt die ook in andere delen van de wereld steeds meer gewaardeerd worden”, bevestigt Carmen San Martín, voorzitter van het Consejo.

World Verdejo Day: 11 juni

Vrijdag 11 juni is het World Verdejo Day. Dé dag om eens extra aandacht te schenken aan het paradepaardje van D.O. Rueda – de bakermat van deze inheemse witte druif. World Verdejo Day wordt elk jaar op de tweede vrijdag van juni gevierd, en is een ode aan de typische zomerse wijnen die van deze knisperende druif worden gemaakt.