De Wijnacademie hijst de vlag op nieuwe opleidingslocatie

door | 14 jul 2021 | Geen categorie, Opleiding, Redactie

40 jaar lang was het dorpshuis De Twee Marken in Maarn de opleidingslocatie van de Wijnacademie. Vanaf augustus 2021 gaan de opleidingen plaatsvinden bij Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. De toekomstige vinologen krijgen les in de bijzondere ambiance van de Ceciliakapel in het voormalige klooster Cenakel, dat onderdeel is van het hotel. In de nabij gelegen vergaderzalen krijgen de aankomende liquoristen en magister vini de lessen aangeboden. De locatie heeft een zeer bijzondere uitstraling die past bij het hoge niveau van de opleidingen.

Directeur van Kontakt der Kontinenten, René Giel, Henrico van Lammeren, voorzitter van de Wijnacademie en opleidingsmanager Birthe van Meegeren kijken uit naar de samenwerking. Naast een nieuwe locatie is ook de huisstijl aangepast en zijn alle lesmaterialen geactualiseerd. De Wijnacademie gaat in vernieuwde vorm verder met het opleiden van vele ambitieuze wijn- en gedistilleerd professionals. 

Interesse in de vinologen of liquoristenopleiding? Zie www.wijnacademie.nl Er zijn nog enkele plekken vrij voor het komende opleidingsjaar. De inschrijfdatum sluit op 23 juli.

Over Stichting de Wijnacademie

Stichting de Wijnacademie is in 1974 opgericht ter bevordering van het wijnonderwijs in Nederland. Het is de meest gerenommeerde Nederlandstalige wijn- en gedistilleerdopleider gericht op (aankomend) professionals. De stichting verzorgt de opleidingen Vinoloog en Liquorist van de Wijnacademie evenals het begeleidingstraject voor Magister Vini. 

Over Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is gevestigd in Soesterberg. Het hotel wordt omringd door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug en bestaat uit twee historische gebouwen met 25 conferentiezalen en 130 hotelkamers. Ook is er een bostuin voor recreatie en een evenementenveld voor activiteiten.

De twee gebouwen zijn oorspronkelijk een missiehuis en klooster. Nu vormen ze een eigentijds conferentiehotel dat voorzien is alle gemakken en faciliteiten van nu, waaronder het recent geopende ‘KonneKt restaurant, bar en lounge’. Een plek waar wereldse gastvrijheid in de genen zit en waar duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen vanzelfsprekend is.

www.kontaktderkontinenten.nl