120ste boeklancering, misschien wel wereldkampioen wijnschrijven..

door | 12 aug 2021 | Boeken en films

Het nieuwste boek van Hubrecht Duijker:

HET GENOOTSCHAP TOT OPHEFFING VAN DE MANNELIJKE EENZAAMHEID en andere fragmenten uit een kleurrijk leven

Deze zomer publiceert wijnschrijver van het eerste uur Hubrecht Duijker boek nummer 120 getiteld: “HET GENOOTSCHAP TOT OPHEFFING VAN DE MANNELIJKE EENZAAMHEID en andere fragmenten uit een kleurrijk leven”. Zijn nieuwste creatie gaat duidelijk over méér dan wijn en geeft een bijzonder inkijkje in de avonturen van Duijker. Deze met historische zwartwit foto’s geïllustreerde paperback, tevens uitgebracht als luisterboek, is vooral een relaxte autobiografie. Duijker zelf omschrijft het als een soort “memoires met een glimlach, vol fragmenten, ontmoetingen en belevenissen uit mijn best kleurrijke leven.”

Wel of geen biografie?
Als schrijver publiceerde hij de laatste tientallen jaren 120 boeken met een geschatte totale wereldwijde oplage van drie miljoen exemplaren. Niemand publiceerde ooit zoveel wijn gerelateerde boeken, inclusief  reisgidsen en atlassen. Hubrecht Duijker: “Een allesomvattende autobiografie is dit werkje niet. De hoofdstukjes verwijzen naar fragmenten uit mijn leven, naar herinneringen die zijn blijven hangen. Waarom dan toch deze memories? Om ze voor mijn dierbaren van nu en later niet verloren te laten gaan. En om de lezer tegelijk een beetje te laten meegenieten van de vele leuke voorvallen die ik heb mogen meemaken.”

Het boek is vanaf deze maand verkrijgbaar bij de boekhandel en via deze LINK.