Wijncursus wijnbrevet/SDEN3/vooropleiding Wijnacademie start najaar 2021 in Arnhem/nog twee plaatsen beschikbaar!

door | 27 aug 2021 | Opleiding

SVBE Wijnprofessionals organiseert in het najaar weer de cursus Wijnbrevet (SDEN3 niveau). Deze cursus, die gegeven wordt door register vinoloog en register wijndocent (!) Chris Alblas, vindt plaats in het centraal gelegen Postillion Hotel te Arnhem, alwaar voldoende ruimte is om voor 14 cursisten de 1,5 meter afstand regel na te leven.

Cursus Wijnbrevet

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook voor gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit negen avonden waarin uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Een belangrijk onderdeel in deze cursus is het leren proeven van wijnen, ruim 70, die geanalyseerd worden en met elkaar besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen en wijngebieden te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat veel “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en gasten in de horeca zeker een goed advies geven en het biedt een goede basis voor de vinologenstudie aan de Wijnacademie.

Data en kosten

Maandagavonden: 13 september, 20 september, 27 september, 4 oktober, 11 oktober, 1 november, 8 november, 15 november, 22 november en 29 november (=reserve-datum).

Cursuskosten € 475,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, exclusief cursusboek en examengeld). Het cursusboek “Ik weet veel van wijn” kan besteld worden op de site www.wijn.nl Aanmelden voor het examen via de site www.wijnacademie.nl De examennormen staan op www.sden.nl

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@svbe.nl of aan te melden via de site www.wijncursussen.nl

Meer informatie is te verkrijgen bij Chris Alblas: alblas@svbe.nl Mobiel: 06-28242813

Het Postillion Hotel Arnhem (Europaweg 25) is met de auto uitstekend via de A12 of A50 te bereiken en het parkeren is gratis.

WineParis Vinexpo 2023