Wijnjournaal.nl

Nieuw: cursus Wijnvignet/SDEN1 in Arnhem

door | 22 mrt 2022 | Opleiding

Drink je af en toe een glaasje wijn en wil je er iets meer over weten? Dan is deze basiscursus een goede start om meer te weten te komen over wijn. Bij deze cursus hoort het boekje: “Ik weet wat van wijn”. Elke avond proef je zes wijnen.

Ontdek de belangrijkste witte en blauwe druivenrassen

In twee avonden krijg je onder andere informatie over:

•             Hoe wijn wordt gemaakt

•             Een klein aantal veel voorkomende druivenrassen (die ga je ook proeven!)

•             De belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden

•             Een aantal basissmaken

•             Schenktemperaturen van wijn

•             Waar je bij het proeven van wijn op moet letten

Op de tweede avond wordt de cursus met een examen en uitreiking van het diploma afgesloten. 

De cursus wijnvignet is een leuke en informatieve inleiding in de wijn die jezelf kunt volgen of aan iemand cadeau kunt geven. De cursus is in company zeer geschikt voor horeca en supermarkten, maar ook voor een vriendengroep.

Cursusdata en aanmelding

Cursusdata maart/april: dinsdag 29 maart en dinsdag 12 april. Dinsdag 19 april (reserve-avond).

Cursuskosten bedragen € 115,00 p.p. incl. 6 proefglazen, de te proeven wijnen, de kosten voor het diploma en het boekje “ik weet wat van wijn”.

Deze cursus wordt in Arnhem gegeven: Het Nieuwe Land 8.

De cursus begint om 19:45 uur en eindigt rond 22:00 uur.

Meer nieuws

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

In 2025 gaat een nieuw jaar van de Europese campagne voor Sherry Wijnen van start. Deze campagne informeert zowel consumenten als professionals over de kwaliteitswijnen uit de Sherry-regio. Onderdeel van deze campagne is de Sherry Academy, een online en...

Lees meer
Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Van L naar R: Maryna Calow (WoSA), Michiel du Toit (Hillebrand Gori), Charmaine Swanepoel (DHL), Siobhan Thompson (WoSA), (Hillebrand Gori) and Francois Malherbe (DHL) De grootste wijnbeurs van het zuidelijk halfrond Wines of South Africa (WoSA) kondigt met trots de...

Lees meer
BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

Bottega Prosecco Bar expands its presence to Switzerland with a new venue in partnership with the Lagardere group at Basel International Airport. The facility was opened on 29 November, a date close to the Christmas holidays and the peak of transits at the Swiss...

Lees meer
Franse Foodtech-gigant lanceert in Nederland 

Franse Foodtech-gigant lanceert in Nederland 

Co-founder: Alexandre Haggai (links in de pagina Co-founder Clément Benoit) Clone, de Europese foodtech-startup uit Parijs die €105 miljoen aan financiering heeft opgehaald, gaat officieel van start gaat in Nederland. Het doel is restaurateurs te ondersteunen bij het...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix