THE WINE PACK, lekkere wijn drinken met 80% minder CO2 uitstoot

door | 22 sep 2022 | importeurs, Nieuws

Het nieuwe initiatief THE WINE PACK maakt het drinken van wijn duurzamer. Door biologische kwaliteitswijn in bag-in-box te kopen, kunnen wijndrinkers hun CO2-uitstoot met 80 procent verlagen.

Glazen flessen hebben een hoge carbon footprint. Zowel bij de productie als de recycling van glazen flessen is veel energie nodig. Ook is glas zwaar en flessen hebben een weinig efficiënte vorm. Daardoor is ook het transport van wijn milieubelastend.

De initiatiefnemers van THE WINE PACK willen een beter imago van bag-in-box bereiken, door hoogwaardige wijn in deze verpakking aan te bieden. Het speciaal ontworpen pak  bevat wijn van producenten uit Frankrijk, Italië en Spanje. Het gaat om biologisch geproduceerde wijn met een hoge rating op vivino.com (minimaal 3.8 uit 5). De wijnen zijn te bestellen via de webshop www.thewinepack.eu.