Wijncursussen in Arnhem

door | 16 okt 2022 | Opleiding

Op zoek naar een wijncursus in Arnhem? Internationaal wijnexpert en aanbevolen docent van de Wijnacademie Chris Alblas verzorgt zowel de beginnerscursus Wijnvignet als de voor gevorderden cursus Wijnbrevet in Arnhem.

Wijndocent Chris Alblas

Chris Alblas behaalde het diploma “Vinoloog van de Wijnacademie” in 1992. Hij behoort inmiddels tot het expert team van Mundus Vini in Duitsland en behaalde bij het Concours Mondial de Bruxelles een gouden pin voor 10 jaar jureren. In Zuid-Afrika kreeg hij de zilveren M voor zijn kwaliteiten bij het Michelangelo International Wine en Spirits Awards. Chris Alblas geeft les aan de Wijnacademie en is lid van de redactiecommissie. Daarnaast is hij lid van de SDEN (Stichting Dranken Examens en Normering) examencommissie. Sinds september 2022 is hij betrokken bij de nieuwe wijnwinkel in Arnhem op het adres Oude Velperweg 52A. Chris Alblas is importeur van talrijke biologische en biodynamische wijnen. Verder heeft hij de rubriek “proefpunt” in Drinks Slijtersvakblad.

Chris Alblas is recentelijk als Eschanson geïntroniseerd in de Eschansonnerie des Papes in Châteauneuf-du-Pape. Al eerder werd hij benoemd tot  Prud’Homme van de Jurade in Saint-Emilion.

Wijncursussen

Wijnvignet

Drink je af en toe een glaasje wijn en wil je er iets meer over weten? Dan is deze basiscursus een goede start om meer te weten te komen over wijn. Bij deze cursus hoort het boekje: “Ik weet wat van wijn”. Elke avond proef je zes wijnen.

Ontdek de belangrijkste witte en blauwe druivenrassen

In drie avonden krijg je onder andere informatie over:

•             Hoe wijn wordt gemaakt

•             Een klein aantal veel voorkomende druivenrassen (die ga je ook proeven!)

•             De belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden

•             Een aantal basissmaken

•             Schenktemperaturen van wijn

•             Waar je bij het proeven van wijn op moet letten

•             Combinatie van wijn & kaas (combinaties ga je ook proeven!)

De cursus wordt afgesloten met een examen en uitreiking van het diploma Wijnvignet.

De cursus wijnvignet is een leuke en informatieve inleiding in de wijn die jezelf kunt volgen of aan iemand cadeau kunt geven. De cursus is in company zeer geschikt voor horeca en supermarkten, maar ook voor een vriendengroep.

Cursusdata 2022 en 2023

Cursusdata: vrijdag 2 december, vrijdag 9 december en vrijdag 16 december 2022

Cursusdata: vrijdag 20 januari, vrijdag 27 januari en vrijdag 3 februari 2023

Cursuskosten bedragen €  95,00 p.p. inclusief  de te proeven wijnen, diverse kazen, de kosten voor het examen, het diploma en het boekje “ik weet wat van wijn”.  De cursus begint om 19:45 uur en eindigt rond 22:00 uur. Locatie: Cursusruimte Beatrixstraat 44 te Arnhem (onder voorbehoud)

Wijnbrevet

SVBE Wijnprofessionals organiseert in het voorjaar 2023 weer de cursus Wijnbrevet (SDEN3 niveau). Deze cursus wordt gegeven door Chris Alblas, aanbevolen docent van de Wijnacademie.

Cursus Wijnbrevet

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook voor gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit acht avonden waarin uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Een belangrijk onderdeel in deze cursus is het leren proeven van wijnen, ruim 60, die geanalyseerd worden en met elkaar besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen en wijngebieden te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat veel “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en gasten in de horeca zeker een goed advies geven en het biedt een goede basis voor de vinologenstudie aan de Wijnacademie.

Data en kosten

Maandagavonden:  9 januari, 23 januari, 6 februari, 27 februari, 13 maart, 27 maart,  17 april, 8 mei en 22 mei (reserve-datum)

Cursuskosten € 475,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, exclusief cursusboek “Ik weet veel van wijn” en examengeld). Het cursusboek kan besteld worden op de site www.drankenacademy.nl Aanmelden voor het examen via de site www.wijnacademie.nl De examennormen staan op www.sden.nl

Locatie: Cursusruimte SVBE, Beatrixstraat 44 te Arnhem (wijziging voorbehouden)

Een proeverij voor de personeelsvereniging? Bel voor de mogelijkheden: 06-28242813

www.svbe.nl

www.wijncursussen.nl

WineParis Vinexpo 2023