Cursus wijnbrevet/SDEN3/vooropleiding Wijnacademie in Arnhem

door | 11 dec 2022 | Opleiding

SVBE Wijnprofessionals organiseert begin 2023 weer de cursus Wijnbrevet (SDEN3 niveau). Deze cursus wordt gegeven door Chris Alblas, aanbevolen docent van de Wijnacademie.

Cursus Wijnbrevet

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook voor gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit acht avonden waarin uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Een belangrijk onderdeel in deze cursus is het leren proeven van wijnen, ruim 60, die geanalyseerd worden en met elkaar besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen en wijngebieden te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat veel “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en gasten in de horeca zeker een goed advies geven en het biedt een goede basis voor de vinologenstudie aan de Wijnacademie.

Data en kosten

Maandagavonden:  9 januari, 23 januari, 6 februari, 27 februari, 13 maart, 27 maart,  24 april, 8 mei en 22 mei (reserve-datum)

Cursuskosten € 475,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, exclusief cursusboek “Ik weet veel van wijn” en examengeld). Het cursusboek kan besteld worden op de site www.drankenacademy.nl Aanmelden voor het examen via de site www.wijnacademie.nl De examennormen staan op www.sden.nl

Locatie: Cursusruimte SVBE, Beatrixstraat 44 te Arnhem (wijziging voorbehouden)

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@svbe.nl

Meer informatie is te verkrijgen bij Chris Alblas: alblas@svbe.nl Mobiel: 06-28242813

http://www.wijncursussen.nl

WineParis Vinexpo 2023