Wijncursussen voorjaar 2023 in Arnhem

door | 3 jan 2023 | Opleiding

Chris Alblas, aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie

Chris Alblas, die niet alleen register vinoloog van de Wijnacademie is, maar ook Register Wijndocent en aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie, verzorgt dit voorjaar diverse wijncursussen voor beginners en gevorderden in Arnhem. Voor de cursussen worden de eisen die gesteld worden door de Stichting Dranken Examens Normering (SDEN) gevolgd.

Wijnvignet (SDEN1)

Drink je af en toe een glaasje wijn en wil je er iets meer over weten? Dan is deze basiscursus een goede start om meer te weten te komen over wijn. Bij deze cursus hoort het boekje: “Ik weet wat van wijn”. Elke avond proef je zes wijnen.

Ontdek de belangrijkste witte en blauwe druivenrassen

In drie avonden krijg je onder andere informatie over:

•             Hoe wijn wordt gemaakt

•             Een klein aantal veel voorkomende druivenrassen (die ga je ook proeven!)

•             De belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden

•             Een aantal basissmaken

•             Schenktemperaturen van wijn

•             Waar je bij het proeven van wijn op moet letten

•             Combinatie van wijn & kaas (combinaties ga je ook proeven!)

De cursus wordt afgesloten met een examen en uitreiking van het diploma Wijnvignet.

De cursus wijnvignet is een leuke en informatieve inleiding in de wijn die jezelf kunt volgen of aan iemand cadeau kunt geven. De cursus is in company zeer geschikt voor horeca en supermarkten, maar ook voor een vriendengroep.

Extra cursusdata 2023

Cursusdata drie dinsdagavonden: 28 februari, 14 en 28 maart.

Cursuskosten bedragen €  95,00 p.p. inclusief  de te proeven wijnen, diverse kazen, de kosten voor het examen, het diploma en het boekje “ik weet wat van wijn”.  De cursus begint om 19:45 uur en eindigt rond 22:00 uur. Locatie: Cursusruimte Beatrixstraat 44 te Arnhem (onder voorbehoud)

Wijnoorkonde (SDEN2)

Weet je al iets van wijn? Is wijn een boeiend product voor je? Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt!

Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap bij wijnhandel of supermarkt? Wil je beter leren proeven? Deze basiscursus neemt je in vijf avonden mee op reis door de fascinerende wijnwereld! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, druivenrassen, vinificatiemethoden, etiketten, wijnwetgeving en wijngebieden.

Voor wie is de cursus wijnoorkonde geschikt?

  • Werknemers in de horeca/wijnafdeling in een supermarkt
  • Parttime werknemers in een wijnhandel, slijterij of groothandel
  • Consumenten, wijnliefhebbers

Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch en een proeftechnisch gedeelte; iedere cursusavond proef je zes tot acht wijnen. De te proeven wijnen zijn afkomstig uit de traditionele wijngebieden, zoals Frankrijk en Spanje en de nieuwe wereld, zoals Chili en Zuid-Afrika.

Cursusdata en aanmelding

Cursus voorjaar 2023 op woensdagavonden: 1 maart, 15 maart, 29 maart,  12 april, 3 mei en 24 mei (reserve-avond).

Cursuskosten bedragen € 195,00 pp incl. 6 proefglazen, excl. cursusboek “Ik weet meer van wijn” (bestellen via de website www.shop.stichtingplatformdranken.nl) en examenkosten (aanmelden examen www.wijnacademie.nl).

De cursus wordt in Arnhem gegeven: SVBE cursuslocatie Beatrixstraat 44.

De cursus begint om 19:45 uur en eindigt rond 22:00 uur.

Cursus wijnbrevet/SDEN3/vooropleiding Wijnacademie in Arnhem: nog 5 plaatsen beschikbaar!

Cursus Wijnbrevet

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook voor gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit acht avonden waarin uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Een belangrijk onderdeel in deze cursus is het leren proeven van wijnen, ruim 60, die geanalyseerd worden en met elkaar besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen en wijngebieden te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat veel “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en gasten in de horeca zeker een goed advies geven en het biedt een goede basis voor de vinologenstudie aan de Wijnacademie.

Data en kosten

Maandagavonden:  9 januari, 23 januari, 6 februari, 27 februari, 13 maart, 27 maart,  24 april, 8 mei en 22 mei (reserve-datum)

Cursuskosten € 475,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, exclusief cursusboek “Ik weet veel van wijn” en examengeld). Het cursusboek kan besteld worden op de site www.drankenacademy.nl Aanmelden voor het examen via de site www.wijnacademie.nl De examennormen staan op www.sden.nl

Locatie: Cursusruimte SVBE, Beatrixstraat 44 te Arnhem (wijziging voorbehouden)

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@svbe.nl

http://www.wijncursussen.nl

Meer informatie is te verkrijgen bij Chris Alblas: alblas@svbe.nl Mobiel: 06-28242813

WineParis Vinexpo 2023