Dit jaar naar de Wijnacademie? Meld je nog aan voor cursus SDEN3/Wijnbrevet in Arnhem!

door | 6 jan 2023 | Opleiding

Dit jaar nog naar de Wijnacademie voor de vinologenopleiding en nog geen toelatingsdiploma? Meld je dan nu nog aan voor de cursus SDEN3/Wijnbrevet in Arnhem. Start maandag 9 januari a.s. Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar.

Chris Alblas, die niet alleen register vinoloog van de Wijnacademie is, maar ook Register Wijndocent en aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie, verzorgt deze wijncursussen in Arnhem. Voor de cursus worden de eisen die gesteld worden door de Stichting Dranken Examens Normering (SDEN) gevolgd.

Cursus Wijnbrevet

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook voor gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit acht avonden waarin uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Een belangrijk onderdeel in deze cursus is het leren proeven van wijnen, ruim 60, die geanalyseerd worden en met elkaar besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen en wijngebieden te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat veel “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en gasten in de horeca zeker een goed advies geven en het biedt een goede basis voor de vinologenstudie aan de Wijnacademie.

Data en kosten

Maandagavonden:  9 januari, 23 januari, 6 februari, 27 februari, 13 maart, 27 maart,  24 april, 8 mei en 22 mei (reserve-datum)

Cursuskosten € 475,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, exclusief cursusboek “Ik weet veel van wijn” en examengeld). Het cursusboek kan besteld worden op de site www.drankenacademy.nl Aanmelden voor het examen via de site www.wijnacademie.nl De examennormen staan op www.sden.nl

Locatie: Cursusruimte SVBE, Beatrixstraat 44 te Arnhem (wijziging voorbehouden)

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@svbe.nl

www.wijncursussen.nl

Meer informatie is te verkrijgen bij Chris Alblas: alblas@svbe.nl Mobiel: 06-28242813