Frans Duijts Nachtburgemeester van Nederland 2023

door | 15 jan 2023 | Nieuws

De sympathieke volkszanger Frans Duijts is door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2023. Frans kreeg de ambtsketting omgehangen op woensdag 11 januari tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘MOOI! 2023’ in Zuid-Pool eventlocatie Amsterdam, dat werd georganiseerd door de Horecava in samenwerking met HorecaBrains.

Frans Duijts kreeg door presentator Jeroen Post de ambtsketen omgehangen. Frans nam hiermee het stokje over van de populaire deejays Kris Kross Amsterdam die de titel in 2020 kregen en Guido Weijers die in 2021 nachtburgemeester was.
Door de Coronapandemie is er in 2022 geen Nachtburgemeester gekozen omdat de Horecava en Mooi! geen doorgang konden vinden.

De Nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven en wordt jaarlijks gekozen door de Nederlandse horeca.

Juryrapport

De jury verkoos Frans Duijts omdat hij al jaren aan de weg timmert en een graag geziene gast is in de Horeca. Hij weet ook als geen ander hoe het is om te werken bij Nacht en ontij, in de weekenden en feestdagen. Met zijn muziek spreekt hij een enorm breed publiek aan. Frans is sinds kort ook zelf een beetje ondernemer in de horeca, doordat hij een bijzondere drankenlijn heeft ontwikkeld met diverse smaakvolle likeuren en shotjes. De andere genomineerden in de finale waren René Froger en Snollebollekes.

Na ontvangst van de ambtsketen bedankte Frans alle aanwezige gasten en gaf hij aan de horeca als de belangrijkste ontmoetingsplek in de samenleving te zien. Na zijn verkiezing gaf Frans nog spontaan een optreden voor de aanwezige gasten.

Best Upcoming act

Als kersverse Nachtburgemeester reikte Frans Duijts als eerste officiële daad de Best Upcoming act award uit aan Emanuel. De uit Ghana afkomstige zanger Emmanuel Anning, heeft o.a. meegedaan aan The Voice of Holland en is al jaren de leadzanger van de band The Tour.
Sinds kort heeft hij ook een solo act met enorme potentie. En dat hij met deze solo act niet voor niks tot best Upcoming act werd gekozen liet Emanuel zien met een spetterend optreden voor alle gasten van Mooi!2023.