Meer weten over wijn? Volg de cursus Wijnoorkonde in Arnhem!

door | 3 feb 2023 | Opleiding

Wijnoorkonde (SDEN2) start woensdag 8 maart 2023

Weet je al iets van wijn? Is wijn een boeiend product voor je? Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt!

Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap bij wijnhandel of supermarkt? Wil je beter leren proeven? Deze basiscursus neemt je in vijf avonden mee op reis door de fascinerende wijnwereld! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, druivenrassen, vinificatiemethoden, etiketten, wijnwetgeving en wijngebieden.

Voor wie is de cursus wijnoorkonde geschikt?

•             Werknemers in de horeca/wijnafdeling in een supermarkt

•             Parttime werknemers in een wijnhandel, slijterij of groothandel

•             Consumenten, wijnliefhebbers

Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch en een proeftechnisch gedeelte; iedere cursusavond proef je zes tot acht wijnen. De te proeven wijnen zijn afkomstig uit de traditionele wijngebieden, zoals Frankrijk en Spanje en de nieuwe wereld, zoals Chili en Zuid-Afrika.

Cursusdata en aanmelding

Cursus voorjaar 2023: 8 maart, 15 maart, 29 maart, 12 april, 19 april en 10 mei (reserve-avond).

Cursuskosten bedragen € 195,00 pp incl. 6 proefglazen, excl. cursusboek “Ik weet meer van wijn” (bestellen via de website www.shop.stichtingplatformdranken.nl) en examenkosten (aanmelden examen www.wijnacademie.nl).

De cursus wordt in Arnhem gegeven: Beatrixstraat 44 (souterrain), Arnhem.

De cursus begint om 19:45 uur en eindigt om 22:00 uur.

Kijk voor aanmelden op www.wijncursussen.nl of mail rechtstreeks: alblas@svbe.nl