Wines of South Africa keert terug naar ProWein met recordaantal producenten

door | 15 feb 2023 | Internationaal, Nieuws

Ontdek al het moois wat de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie te bieden heeft

Wines of South Africa (WoSA) keert na drie jaar wederom terug naar ProWein met het grootste aantal exposanten ooit op het generieke paviljoen. De internationale wijn en spirits beurs vindt plaats op 19, 20 en 21 maart in Duitsland. De terugkeer volgt op een onderbreking van drie jaar als gevolg van de pandemie en uitgebreide reisbeperkingen. De Zuid-Afrikaanse wijnindustrie werd zwaar getroffen tijdens de pandemie door het verbod op export, lokale verkoop en internationale reizen. De wijn sector bevindt zich nu echter in een fase van sterk herstel en de producenten zijn klaar om op deze grote internationale beurs van start te gaan.WoSA krijgt een nieuwe positie in hal 14, met blokken A70, A80, C70 & C80. Hier verwelkomen meer dan 100 Zuid-Afrikaanse wijnmerken hun inkopers, importeurs en internationale handelaren. Ontmoeten nieuwe leveranciers, vormen nieuwe partnerschappen en proeven een breed scala aan wijnen om de huidige trends, kwaliteit en stijlen te beoordelen. Het WoSA-paviljoen telt een aantal van Zuid-Afrika’s bekendste en gevestigde merken, naast een verscheidenheid aan nieuwe namen en wijnen. Een volledige lijst van exposanten is beschikbaar op de WoSA ProWein website.

Voor het eerst zal de WoSA stand The Wine Arc, het in Stellenbosch gevestigde huis voor Black Owned Enterprises, vertegenwoordigen. Dit is de eerste internationale presentatie voor de organisatie en geeft bezoekers de kans om de merkeigenaren te ontmoeten, hun wijnen te proeven en het belang van transformatie in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie te begrijpen.

WoSA werkt ook dit jaar weer samen met Bottlebooks, een online catalogus, die bezoekers kunnen raadplegen om zo te bepalen welke exposanten ze willen bezoeken. Een volledige lijst van de tentoongestelde wijnen is te vinden in de Bottlebooks Online Catalogus. Bezoekers kunnen lijsten maken en contactgegevens vinden van de deelnemende producenten om vooraf afspraken te maken.

Duurzaamheid blijft een centrale pijler voor de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en op de beurs kunnen bezoekers zien welke vooruitgang wordt geboekt bij de aanpak van klimaatverandering, het herstel van het milieu voor de toekomst en programma’s voor sociale verbetering in de wijngebieden. Het thema Sustainability360 staat centraal in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en was een belangrijk thema op de CapeWine beurs van 2022 in Kaapstad. De Sustainability Seal, de eerste wijngarantie voor duurzame wijnproductie, werd gelanceerd in 2010 en blijft zich ontwikkelen en versterken, naast mensgerichte initiatieven zoals WIETA.

De themaproeverij ‘Ontdek Zuid-Afrika’ is dit jaar het hoogtepunt van het WoSA-paviljoen. Tijdens deze proeverijen worden een aantal thema’s belicht. In de ochtend, van 10.00 tot 13.00 uur, worden 60 Zuid-Afrikaanse Chardonnays, Chenin Blancs, Sauvignon Blancs en Cap Classiques getoond. Daarnaast heeft een groep internationale sommeliers een selectie van witte blends gekozen om uit te lichten tijdens de proeverij.

In de middag kunnen bezoekers van 14.00 tot 17.00 uur een selectie rode wijnen proeven. Hier worden verschillende Pinotages, Shiraz/Syrahs, Cabernet Sauvignons, Cinsaults en Grenache Noirs getoond. Wederom heeft een groep internationale sommeliers gestemd op rode blends die vonden dat de wijnen populair waren en goed pasten bij de gerechten in hun portfolio.

We verwelkomen je graag bij de Wines of South Africa informatiestand in Hall 14, blok C80 binnen de Discover South Africa Tasting Zone. Hier staat ons internationale team voor je klaar en maakt je graag wegwijs in de heerlijke wijnen van Zuid-Afrika.

#WOSAProWein

Over WoSA              
WINES OF SOUTH AFRICA (WoSA) is een non-profitorganisatie die de export van alle Zuid-Afrikaanse wijn naar belangrijke internationale markten promoot. Naast het hoofdkantoor in Stellenbosch, Zuid-Afrika heeft WoSA ook kantoren in Johannesburg, Engeland, Canada, USA, Zweden, China, Duitsland en Nederland.

Ga voor meer informatie naar www.wosa.co.za of neem contact met ons op via
Instagram: @wosa_nl
Facebook: @WOSANL
Twitter: @WOSA_ZA