Wijnvignet (SDEN1) oktober – november Arnhem

door | 27 apr 2023 | Opleiding

Drink je af en toe een glaasje wijn en wil je er iets meer over weten? Dan is deze basiscursus een goede start om meer te weten te komen over wijn. Bij deze cursus hoort het boekje: “Ik weet wat van wijn”. Elke avond proef je zes wijnen.

Ontdek de belangrijkste witte en blauwe druivenrassen

In drie avonden krijg je onder andere informatie over:

•             Hoe wijn wordt gemaakt

•             Een klein aantal veel voorkomende druivenrassen (die ga je ook proeven!)

•             De belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden

•             Een aantal basissmaken

•             Schenktemperaturen van wijn

•             Waar je bij het proeven van wijn op moet letten

•             Combinatie van wijn & kaas (combinaties ga je ook proeven!)

De cursus wordt afgesloten met een examen en uitreiking van het diploma Wijnvignet.

De cursus wijnvignet is een leuke en informatieve inleiding in de wijn die jezelf kunt volgen of aan iemand cadeau kunt geven. De cursus is in company zeer geschikt voor horeca en supermarkten, maar ook voor een vriendengroep.

Cursusdata najaar 2023

Cursusdata drie woensdagavonden: 11 oktober, 25 oktober en 8 november.

Cursuskosten bedragen €  95,00 p.p. inclusief  de te proeven wijnen, diverse kazen, de kosten voor het examen, het diploma en het boekje “ik weet wat van wijn”.  De cursus begint om 19:45 uur en eindigt rond 22:00 uur. Locatie: Cursusruimte Beatrixstraat 44 te Arnhem (onder voorbehoud).

Chris Alblas, die niet alleen register vinoloog van de Wijnacademie is, maar ook Register Wijndocent en aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie, verzorgt deze wijncursus. Voor de cursus worden de eisen die gesteld worden door de Stichting Dranken Examens Normering (SDEN) gevolgd.