Nieuwe gids voor foodies en (thuis)sommeliers met unieke 3-stappen methode
De wijnwereld is bijzonder complex geworden: het aanbod is immens en er wordt druk geëxperimenteerd met druiven, blends en vinificatiewijzen. Dat maakt de uitdaging voor wijnliefhebbers des te groter, want hoe vind je hier je weg in, en hoe weet je welke wijnen het beste bij welke gerechten passen – en vice versa?
Met het Wijnboek voor foodies wil Kristel Balcaen een houvast bieden binnen dit doolhof, en je essentiële kennis over wijn en gerecht stap voor stap vergroten en versterken. Ze deelt eerst de basiskennis voor elke wijnliefhebber, inclusief de meest food-friendly wijndruiven, de belangrijkste wijnstijlen en waar ze vandaan komen. Ze gidst je ook langs klassieke wijn-spijscombinaties, en vertelt je waarom ze zo goed werken.
Voor foodies die net dat stapje verder willen gaan, introduceert ze het rijk van wijnaroma’s en smaakcomponenten bij wijn en gerecht. Hiervoor ontwikkelde ze een 3-stappen methode én een unieke wijnstijlenmatrix. Met deze info achter de
hand kun je niet alleen de perfecte wijn zoeken bij een bestaand gerecht, maar ook de pairing beginnen met een bepaalde fles, en je gerecht aanpassen om het nog beter bij die wijn uit te laten komen. Of je nu voor de ‘chef style’ of ‘somm style’
gaat, dit boek nodigt uit om te ontdekken en te experimenteren.
Over de auteur
Kristel Balcaen is wijnschrijfster, -docente en -consulente met diverse titels op zak. Ze is Sommelier-Conseil, won internationale prijzen voor haar topscores in het WSET Level 4 Diploma, en werd in 2018 verkozen tot Champagne-Ambassadeur en Wine Lady of the Year. Kristel is daarnaast ook herboriste, fan van lekker en gezond
eten, een enthousiaste hobbykok én stadstuinier in het mooie Gent.