logo WIJNJOURNAAL groen

De beste wijn-spijscombinaties kiezen met expert Kristel Balcaen

door | 18 okt 2023 | Boeken en films

Nieuwe gids voor foodies en (thuis)sommeliers met unieke 3-stappen methode

De wijnwereld is bijzonder complex geworden: het aanbod is immens en er wordt druk geëxperimenteerd met druiven, blends en vinificatiewijzen. Dat maakt de uitdaging voor wijnliefhebbers des te groter, want hoe vind je hier je weg in, en hoe weet je welke wijnen het beste bij welke gerechten passen – en vice versa?
Met het Wijnboek voor foodies wil Kristel Balcaen een houvast bieden binnen dit doolhof, en je essentiële kennis over wijn en gerecht stap voor stap vergroten en versterken. Ze deelt eerst de basiskennis voor elke wijnliefhebber, inclusief de meest food-friendly wijndruiven, de belangrijkste wijnstijlen en waar ze vandaan komen. Ze gidst je ook langs klassieke wijn-spijscombinaties, en vertelt je waarom ze zo goed werken.
Voor foodies die net dat stapje verder willen gaan, introduceert ze het rijk van wijnaroma’s en smaakcomponenten bij wijn en gerecht. Hiervoor ontwikkelde ze een 3-stappen methode én een unieke wijnstijlenmatrix. Met deze info achter de
hand kun je niet alleen de perfecte wijn zoeken bij een bestaand gerecht, maar ook de pairing beginnen met een bepaalde fles, en je gerecht aanpassen om het nog beter bij die wijn uit te laten komen. Of je nu voor de ‘chef style’ of ‘somm style’
gaat, dit boek nodigt uit om te ontdekken en te experimenteren.

Over de auteur
Kristel Balcaen is wijnschrijfster, -docente en -consulente met diverse titels op zak. Ze is Sommelier-Conseil, won internationale prijzen voor haar topscores in het WSET Level 4 Diploma, en werd in 2018 verkozen tot Champagne-Ambassadeur en Wine Lady of the Year. Kristel is daarnaast ook herboriste, fan van lekker en gezond
eten, een enthousiaste hobbykok én stadstuinier in het mooie Gent.

Meer nieuws

All you need is Wine Paris

All you need is Wine Paris

Wine Paris 2025 has confirmed its ranking as the world’s leading wine and spirits event following three days of record attendance. A total 52,622 visitors took part in the exhibition, 45% of them internationals from 154 countries. Despite the unpredictable...

Lees meer
Festival TREK viert 11e seizoen met 9 edities

Festival TREK viert 11e seizoen met 9 edities

Grootste rondreizende food festival van NederlandHet komende seizoen van Festival TREK belooft een bijzondere te worden. Het grootste rondreizende food festival van Nederland zal haar 11e seizoen afsluiten met een speciale verjaardagseditie van 5 t/m 7 september in...

Lees meer
It’s showtime in Düsseldorf

It’s showtime in Düsseldorf

Photo: @Messe DüsseldorfExciting programme lures international wine and spirits industryWhen March sees ProWein come to town the whole of Düsseldorf turns into a hotspot for the international wine and spirits sector. For six days everything in the Rhine...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This
G-YD8G14ETJ5