WINE PARIS & VINEXPO PARIS 2024: NOG GROTER EN BETER

door | 28 okt 2023 | Internationaal

De vijfde editie van Wine Paris & Vinexpo Paris vindt plaats van 12 t/m 14 februari 2024 in Paris Expo Porte de Versailles. Het flagshipevent van de Vinexposium Group wordt groter dan ooit en nodigt wijn- en gedistilleerde drankenprofessionals uit de hele wereld uit voor een uitzonderlijke editie. De 2024-editie belooft meer regio’s, landen, uitwisselingen, inspiratie, zakelijke relaties om te consolideren en te initiëren … met de gebruikelijke inzet en enthousiasme van het Vinexposium team om van dit evenement een onvergetelijk zakelijk hoogtepunt te maken. De editie van 2024 markeert een keerpunt in de geschiedenis van Wine Paris & Vinexpo Paris, met een aanzienlijk boost in haar ontwikkeling.

  • 72% meer internationale exposanten en 50 aanwezige producerende landen
  • 28% meer beursoppervlakte met in totaal 3.900 exposanten
  • 25% meer oppervlakte van de Be Spirits zone, gewijd aan sterke drank, crafts, no/low-producten, bier, cider
  • 100% van de Franse wijnregio’s en terroirs verenigd

WINE Paris & Vinexpo Paris 2024, het internationale rendez-vous van de sector

Steeds meer internationale producenten zijn aanwezig op Wine Paris & Vinexpo Paris, met zowel nieuwe exposanten als exposanten die grotere oppervlaktes nemen.

Italië neemt 40% van de extra beursruimte voor haar rekening en bezet voor het eerst een gehele beurshal in Parijs. Genoemd kan worden o.a. de ICE Agency, het Istituto Marchigiano di Tutela Vini Consortium, de wijnen van Piemonte en de terugkeer van de prestigieuze Italiaanse Signature Wines Academy, naast de regio’s Sicilië, Puglia, Calabrië, Avla Consorzio Vino Chianti Classico, Instituto Marchigiano di Tutela Vini en Enoteca Regionale Emila Romagna, alsmede het Consorzio Tutela del Vino Conegliano Prosecco.

Duitsland, Slovenië, Libanon en Zuid-Afrika verdubbelen hun expositieruimte. Zuid-Afrika zal o.a. aanwezig zijn met Meerendal en voor het eerst Uniwines, Overhex Wines International, Ayama Wines – Slent Farms, Bruce Jack Wines, Germanier Wines en Waterkloof.

De nieuwe wereld zal breder vertegenwoordigd zijn met de eerste deelname van Nieuw-Zeeland; grote namen zoals Treasury Wine Estates (Penfolds) en voor het eerst Wine Australia voor Australië; de staten Californië, New York, Oregon en de eerste deelname van de staat Virginia voor de Verenigde Staten; Zuid-Amerika zal ook in Parijs acte de présence geven met o.a. Bodega Garzón, een van de grote traditionele wijnhuizen van Uruguay, en Casablanca Valley voor Chili.

Spanje, het derde exposerende land van de beurs, zal naast tal van bodega’s de prestigieuze landgoederen van de Primum Familiae Vini, de Junta de Castilla y León, Gil Family Estates, Very Fine Vinos en, voor de eerste keer, de regio Murcia verwelkomen.   


Portugal zal onder andere vertegenwoordigd worden door de Comissão Vitivinícola Regional da Península de Setúbal (CVRPS), die zijn witte, rosé, rode, mousserende, parelende en zoete wijnen uit de regio voor het eerst in Parijs zal presenteren.

be spirits, EEN HOOGTEPUNT VOOR DE SPIRITS COMMUNITY

De sector Be Spirits (sterke dranken) komt opnieuw in een stroomversnelling binnen Wine Paris & Vinexpo Paris. Het evenement binnen het evenement brengt 25 soorten alcohol samen (tequila, umeshu, vermouth, wodka, whisky, malt, mezcal, pastis, prosecco, rum, gearrangeerde rum, sake, anijsdranken, aperitieven, armagnac, bier, cognac, calvados, gearrangeerde calvados, cider, creams, brandy, gin, likeuren …) met talloze innovaties en tradities op het menu.

Be Spirts biedt een mooie diversiteit aan herkomsten: Verenigde Staten, Japan, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Mexico, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nederland, Polen, Singapore, Polen, Canada en Slowije, om slechts een aantal te noemen.

In 2024 komen nieuwe categorieën op Be Spirits met de komst van bieren en ciders. Alcoholvrije of alcoholarme alternatieven (no/low) zullen ook meer te zien zijn. Deze uitbreiding van het aanbod speelt in op de diversiteit van de verwachtingen van de consument. Het Craft Pavilion, een ruimte gewijd aan ontdekkingen binnen Be Spirits, zal deze trends vertegenwoordigen en zal worden verdeeld in 3 gebieden: sterke drank, bier en cider en no/low-producten.

Ten slotte zal de Infinite Bar weer de creativiteit van geweldige mixologen benadrukken door middel van 20 bars verspreid over een 40 meter lange bar. Drie speciale ‘guest star’ barmannen uit Londen, Barcelona en Madrid zullen acte de présence geven. Drie dagen lang slaan merken en mixologen de handen ineen om 60 spectaculaire cocktails aan te bieden.

WINE Paris & Vinexpo Paris 2024, ONTMOETINGSPUNT VAN DE FRANSE WIJNGEBIEDEN

Naast onafhankelijke wijnmakers en belangrijke spelers in de sector, biedt de beurs de mogelijkheid om grote merken en nieuwe exposanten te ontmoeten.

Een paar voorbeelden: de Elzas met Wolfberger, die voor het eerst op de beurs is; Beaujolais  met  Georges Duboeuf, Maison Jean Loron en Château la Chaize; Bordeaux met Derenoncourt Consultants, het handelshuis Legrand et Associés, de wijnhandelaar Sobovi en een grotere aanwezigheid van  de Union des Syndicats de Saint-Émilion-Pomerol-Fronsac et des Vignerons Bio de la Nouvelle-Aquitaine;  Bourgondië met Delaunay, Vins & Domaines, Louis Latour, Albert Bichot, Boisset, Chablisienne, Domaine Faiveley;  Languedoc-Roussillon en de Provence met Château Puech Haut, Wines & Brands, een handelaar die aan zijn cuvées werkt in samenwerking met chef-koks zoals Michel Sarran en chef-kok Justine Piluso, Château  Sainte Marguerite, Château Minuty, de Advini-groep  en Gérard Bertrand, die zijn aanwezigheid zal versterken met de Côte des Roses, ter ere van de mediterrane levenskunst; de Loire met Maison Pascal Jolivet, het domaine Ampelidae; Champagne met nieuwkomers zoals de Vranken Pommery groep, Champagne Perrier-Jouët (Pernod Ricard groep), Champagne Henriot, Champagne Tsarine, en de terugkeer van  de Bollinger  groep en de EPI groep (Champagnes Charles en Piper-Heidsieck).  Om nog maar te zwijgen van de versterkte aanwezigheid in 2024 van Inter Rhône, E. Guigal, Château la Nerthe (Châteauneuf-du-Pape) en de terugkeer van de Cellier des Dauphins voor de Rhône-vallei. De Corsicaanse wijnhandelsvereniging, die regelmatig aanwezig is op het evenement, zal opnieuw een levendig restaurant aanbieden in het hart van de beurs.

Ga voor meer informatie naar wineparis-vinexpo.comBekijk de exposantenlijst hier online

Over WINE PARIS &VINEXPO PARIS

Wine Paris & Vinexpo Paris is het jaarlijkse evenement voor wijn- en gedistilleerde drankenprofessionals uit de hele wereld. Het wordt georganiseerd in februari op een belangrijk moment van het jaar en heeft tot doel alle belangrijke spelers in de industrie te verzamelen rondom een uitgebreid, relevant en inclusief assortiment producten dat wijngaarden over de hele wereld toont naast alle Franse wijnregio’s.

Over VINEXPOSIUM

Vinexposium brengt de hele wijn- en gedistilleerde drankenindustrie samen door het organiseren van gevarieerde en relevante evenementformats, het hele jaar door, waar ook ter wereld. Door exposanten en bezoekers samen te brengen op bijna 10 evenementen per jaar en en zijn online community elke dag van het jaar op vinexposium365.com, is Vinexposium een sterke partner van de wijn- en gedistilleerdbranche, toegewijd aan de commerciële ontwikkeling van de sector. Vinexposium, organisator van highlights