IDENTITÀ. Mijn roots en recepten Chef Peppe Giacomazza neemt je mee op culinaire ontdekkingstocht door zijn geliefde Italië

door | 28 nov 2023 | Boeken en films

In Identità keert Peppe Giacomazza, de sympathieke chef van La Botte in het Vlaamse Genk, terug naar zijn roots. Hij maakt een culinaire reis door Italië, op zoek naar de basis van zijn eigen keuken – en naar zijn eigen identiteit. Tijdens zijn avontuurlijke ontdekkingstocht ontrafelt hij de wortels van enkele van de meest iconische Italiaanse gerechten. Onderweg haalt hij herinneringen op aan zijn leermeesters, squadra, vrienden en familie.

Identità bestaat uit zeven hoofdstukken, die telkens als een menu zijn opgebouwd. Elk hoofdstuk ontsluiert een stukje van Peppe’s identiteit en geeft zijn belangrijkste inspiratiebronnen prijs. Die combineert hij met zijn favoriete gerechten op de menukaart van La Botte, voorzien van bijpassende wijntips. Zo is Identità ook een eerbetoon aan de Italiaanse keuken en aan de mensen die deze levend houden.

Nergens anders ter wereld zijn de culinaire tradities en gewoonten zo’n weerspiegeling van de natuur en van de persoonlijkheid van de bewoners dan in Italië.

Peppe Giacomazza

Over Peppe Giacomazza

Peppe Giacomazza is een Italiaans-Belgische chef en auteur. Hij is vaak te zien op de culinaire zender njam! en bracht al diverse kookboeken uit. Samen met zijn broer Gaspare Giacomazza runt hij het restaurant La Botte in Genk, dat in 2024 45 jaar bestaat.

Over Max Vicca

Het werk van fotograaf Max Vicca toont een natuurlijke levendigheid en filmische stijl, vrij van poses, waardoor een authentieke en ongedwongen schoonheid ontstaat. Boeiende ontmoetingen, inspirerende reizen en toevallige omstandigheden zijn de trouwe metgezellen van zijn fascinerende foto’s.

Identità. Mijn roots en recepten Peppe Giacomazza

Met foto’s van Max Vicca Pelckmans

Hardcover – 300 blz. ISBN 978-94-6337-367-8

44,50 euro

Dit is veel meer dan een traditioneel kookboek! Het is inderdaad een boek waarin Peppe je meeneemt naar Italië en mee dankzij het fraaie fotowerk van Max je deelgenoot laat worden van zijn identiteit. Het boek leest eerder als een roman, waarin Peppe je meeneemt naar zijn wortels, naar de warmte van zijn geboortegrond. Dit boek is voor iedereen bestemd die niet alleen deze chef beter wil leren kennen, maar ook de cuinaire tradities van Italië. Het is een boek dat je in drie dagen uitleest, omdat het heel plezierig is geschreven. Mooi cadeau voor Sinterklaas of Kerst! Aanbevolen.