Verruim je wijnhorizon met ‘Help, ik weet niets van wijn’

door | 5 dec 2023 | Boeken en films

Must-read voor wijnamateurs en -liefhebbers

Vele mensen drinken graag een glaasje wijn, maar zijn niet per se kenners. Het blijkt vaak lastig om basiskennis over wijn op te bouwen. Nu is daar Help, ik weet niets van wijn!, door culinair recensent Bruno Vanspauwen, een introductie voor iedereen die niet meer verloren naar het wijnassortiment in de winkel wil staren.

Overkomt het je ook dat je in een wijnwinkel of supermarkt voor een muur van wijn staat, en niet weet wat te kiezen? Dat je in een restaurant niet wijs raakt uit de wijnkaart? Dat je niet weet welke wijnen je kan bewaren en welke niet? Hoe je ze correct moet schenken? En combineren met gerechten?

Bruno weet complexiteit tot eenvoud te herleiden. Een boek voor beginners, waar ook de meer gevorderde liefhebbers van kunnen leren. Bruno Vanspauwen schrijft al ruim 25 jaar over wijn voor diverse media. In die tijd reisde hij de hele wijnwereld rond en schreef hij vijf boeken over wijn. Het idee voor dit boek kreeg hij toen zijn twee dochters zich voor wijn begonnen te interesseren. Zo maakte hij van dichtbij mee hoe moeilijk het voor beginners is om een eenvoudige en begrijpelijke basiskennis over wijn op te bouwen. En hoe moeilijk voor een wijnkenner om een boek voor beginners te schrijven.

ISBN 978 94 6475 035 5 | Paperback | 112 pag. | € 21,95.