Comfort is Ottolenghi’s meest persoonlijke boek sinds Jeruzalem: dit is comfort food, Ottolenghi-stijl

door | 1 feb 2024 | Boeken en films

Fontaine Uitgevers is verheugd om Yotam Ottolenghi’s gloednieuwe kookboek aan te kondigen na zijn baanbrekende boeken Ottolenghi Simpel en Ottolenghi Flavour

Ottolenghi Comfort is een viering van eten en thuis; van de connecties die we maken en tijdens het koken doorgeven: van plaats tot plaats en van generatie op generatie. Met verhalen over zijn jeugd en zo’n 200 afbeeldingen is Comfort een sfeervolle viering van eten en thuis – van de connecties die we maken tijdens het koken en die we doorgeven van generatie op generatie. 

In Comfort worden klassieke gerechten opnieuw worden uitgevonden met Yotams unieke benadering. Van gekarameliseerde uien-orecchiette met hazelnoot en crispy salie tot ‘cheesy bread soup’ met savooiekool en cavolo nero – Ottolenghi laat zien dat comfort food een kunst op zich is. 

Yotam Ottolenghi zegt hierover: “In dit boek presenteren we gerechten die vertrouwd en toch fris aanvoelen. Het gaat daarnaast over onze persoonlijke reizen en alle verhalen die deze reizen bevatten. Eten en woorden hebben een ongelooflijke kracht om verbinding te brengen. Onze hoop is dat deze recepten voor jou worden wat ze voor ons zijn: geruststellend aan de ene kant en openbarend aan de andere kant.”

Uitgever Francis Wehkamp: “Yotam Ottolenghi laat met Ottolenghi Comfort wederom zien dat hij een feilloos gevoel heeft voor wat er speelt in de markt. Comfort brengt iedereen terug naar het gevoel, de nostalgie en de smaken van thuis, maar zoals altijd op een vernieuwende en inspirerende manier.”

‘Yotam Ottolenghi: The Comfort Tour’: 12 november 2024 Met het boek viert Yotam Ottolenghi niet alleen zijn eerste grote release sinds Simpel en Flavour , maar ook een internationale ‘Comfort’ tour met een exclusieve stop in Amsterdam AFAS Live op 12 november dit jaar. Tickets voor de show zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via mbpresents.be/nl

Yotam Ottolenghi is de restauranteur en chef-patron van zes Ottolenghi delicatessenzaken en de restaurants NOPI en ROVI. Hij is de auteur van tien bestsellers en meermaals bekroonde kookboeken. Yotam is al meer dan zestien jaar wekelijks columnist voor T he Guardian en levert regelmatig bijdragen aan The New York Times. Zijn toewijding aan het promoten van groenten en ingrediënten die ooit als ‘exotisch’ werden gezien, heeft geleid tot wat sommigen het ‘Ottolenghi-effect’ noemen: het creëren van een maaltijd vol kleur, smaak, overvloed en verrassing. Yotam woont met zijn gezin in Londen.

Comfort is het werk van ‘vier hungries’ – Yotam Ottolenghi, Helen Goh, Verena Lochmuller en Tara Wigley – die hun eigen herinneringen, jeugd en reizen gebruiken om te onderzoeken wat comfort food voor hen betekent.

De Ottolenghi-kookboeken worden in 23 talen uitgegeven. Wereldwijd zijn er meer dan 11 miljoen exemplaren verkocht.