Nacht van de Wijn komt naar Amsterdam! ?

door | 15 feb 2024 | Nieuws

Fotograaf Lieke Vermeulen

Een smakelijke verrassing in De Hallen! Hint: het heeft met wijn te maken. 

Wijnliefhebbers en nachtbrakers, opgelet! De Nacht van de Wijn, na vier bruisende edities in Utrecht, maakt haar debuut in Amsterdam. Zet je smaakpapillen schrap voor een waar feestje op 5 en 6 april in De Hallen, waar wijncultuur en Amsterdamse flair samensmelten.

Stel je voor: de karakteristieke hallen van Amsterdam, omgetoverd tot een wijnparadijs. Van de eerste slok Verdejo tot de laatste druppel Pinot Noir biedt Nacht van de Wijn een flinke dosis wijnvertier met honderden open wijnen die allemaal per glas, half glas of fles zijn te bestellen.

Nacht van de Wijn is niet alleen een glas wijn proeven. Verwacht unieke wijn-spijs combinaties, innovatieve wijncocktails en sommeliers die jouw wijnkennis naar een hoger niveau tillen. Denk aan interactieve wijnworkshops met een knipoog en DJ-sets die je de nacht in leiden. Natuurlijk wordt erbij gedanst. Want wat is een festival in Amsterdam zonder een beetje schwung? Liever de hele avond ontspannen met je vrienden aan tafel inclusief een enorme borrelplank en je favoriete fles van de avond? Ook daar is natuurlijk plek voor!   

Maar het hart van Nacht van de Wijn? Dat zijn de verhalen. Elke wijnmaker en sommelier brengt een verhaal mee. Over druiven die rijpen onder de zon, over vaten die fluisteren in donkere kelders, over passie die je proeft in elk glas.

Dus, of je nu een wijnkenner bent of gewoon iemand die van een goed glas en een goed verhaal houdt, Nacht van de Wijn is jouw plek. Kom, proef, ontdek en dans tot je niet meer kunt op dit sfeervolle wijnfestival op nog geen 5 minuten fietsen van het Leidseplein. 

Tickets? Die vliegen de deur uit. Pak de jouwe snel op de website www.nachtvandewijn.nl en wees getuige van de eerste editie van Nacht van de Wijn in Amsterdam.

Vrijdag 5 april: 16:00 – 01:00

Zaterdag 6 april: 14:00 – 01:00

De Hallen Studio’s  

Hannie Dankbaarpassage 18, Amsterdam