logo WIJNJOURNAAL groen

Persbericht: De formule van genieten

door | 30 jul 2024 | Boeken en films

Een route naar een betekenisvoller leven

Een geheel nieuwe formule voor iedereen die meer uit het leven wil halen.

Neem het heft in eigen handen en ontdek hoe je optimaal kunt genieten!

In het moment zelf, maar ook als je terugkijkt op gebeurtenissen. Is genieten maakbaar en zo ja, op welke manier? De formule van genieten geeft antwoord.

  •     Klopt het cliché dat genieten vooral in ‘de kleine dingen’ zit? Of moeten we juist groots en meeslepend leven?
  •     Hoe beïnvloed je jouw genieten én dat van anderen?
  •     Hoe pas je de formule toe om een betekenisvoller leven te leiden?

Mark van de Grift neemt je mee op een ontdekkingstocht door de Italiaanse Barolo-streek. Samen met vriend en theoretisch natuurkundige Pieter van Hasselt ontdekt hij de geheimen achter genieten en behandelt hij concepten als concepten als de piek-einde regel, de hedonistische tredmolen en de pijn-plezier balans. Zo bespreken zij bijvoorbeeld de invloed van cultuur, taal, zelfontwikkeling en dankbaarheid op genieten.

Betekenisvoller leven

Op een originele, luchtige, maar haarscherpe manier ontleden Mark en Pieter stap voor stap het fenomeen ‘genieten’. Ze vinden een toepasbare, unieke formule waarmee we intenser, vaker, langer én bewuster kunnen genieten van kleine én grote ervaringen. Oók nu de wereld in brand lijkt te staan, of als het even tegenzit. Dit boek leert mensen om hun eigen genieten te beïnvloeden. Op basis van deze unieke formule stippelen zij een route uit naar een betekenisvoller leven.

Inclusief oefeningen om emoties en de persoonlijke betekenis achter je ervaringen te analyseren aan de hand van een nieuw concept: het betekeniswiel.

Verschijnt 27 augustus

Auteur

Mark van de Grift (rechts) is auteur en schreef eerder de bestseller Het merk IK. Daarnaast helpt hij merken en hun leiders om in hun authentieke kracht te staan.

Pieter van Hasselt (links) is theoretisch natuurkundige en gepromoveerd econoom. Hij is betrokken bij verschillende initiatieven en startups. Samen genieten ze van langeafstandswandelingen, bij voorkeur in Italië.

Meer nieuws

Wie maakt de beste portcocktail ter wereld?

Wie maakt de beste portcocktail ter wereld?

Nederland stuurt Andre Montijn naar Porto voor de Graham's Blend Series Competitie met zijn Douro Cobbler.Amsterdam, 15 april 2025 – Acht van de meest creatieve bartenders van Nederland verzamelden zich gisteren in de Sonora Bar in Amsterdam voor de...

Lees meer
SDEN2 cursus Wijnoorkonde in Arnhem

SDEN2 cursus Wijnoorkonde in Arnhem

Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt!Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap bij wijnhandel of supermarkt? Wil je beter leren proeven? Deze basiscursus neemt je in...

Lees meer
Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025

Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025

Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025Chris Alblas, die niet alleen register vinoloog van de Wijnacademie is, maar ook Register Wijndocent en aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie, organiseert in het najaar de cursus Wijnvignet in Arnhem.Wijnvignet...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This