Wijnjournaal.nl
Het laatste nieuws over wijn, spirits, food & gastronomie
Chris Alblas heeft een brede kennis over wijn, spirits, food en gastronomie en deelt die graag met jou. Zijn connecties zorgen voor een breed aanbod aan nieuws uit binnen- en buitenland.
Chianti Classico for everyone
The new e-learning platform designed for would-be ‘experts’ in the Black Rooster world The Chianti Classico MOOC (Massive Online Open Course) is a new tool which launches today, designed for anyone who wishes to expand their knowledge of wine, extra virgin olive oil...
Natuurwijn voorbij de hype: Natural Wine Festival A’dam
Natural Wine Festival A’dam brengt een grote selectie aan gecureerde wijnmakers naar Nederland. AMSTERDAM - Op 16 november vindt de derde editie van het Natural Wine Festival A’dam, het grootste natuurwijnfestival van Nederland, plaats in De Hallen. Wijnmakers uit...
Gone with the wind: When wind is your terroir
By Stuart Pigott & Paula Redes Sidore n the minds of many consumers around Planet Wine vineyards are perpetually green, their grapes ripening effortlessly under clear blue skies. Of course, most interested wine drinkers realize vineyards are not Gardens of...
THE LEONARDO COMMITTEE PUBLISHED THE CALL FOR TWO DEGREE PRIZES FINANCED BY BOTTEGA SPA
The Comitato Leonardo has published the announcement for two Degree Awards, which are financed by Bottega S.p.A., a winery and distillery in Bibano di Godega (TV). The initiative is part of the 2024 edition of the Degree Awards of the Comitato Leonardo, which rewards...
Deze topchefs staan klaar voor Taste of Horecava by Gault&Millau
Hal8, food&wine, Wedstrijd Tijdens de aankomende Horecava 2025 krijgen bezoekers de kans om een aantal van Nederland's meest toonaangevende chefs van dichtbij te ervaren in de exclusieve Chef’s Table setting van Taste of Horecava by Gault&Millau. Deze Chef’s...
Acht praktische tips voor een gastronomische bierpairing
Fotografie: Isabella Drenthen Kenners en sommeliers delen tijdens CRAFT Culinair tips voor het schenken van bier in restaurants De eerste editie van CRAFT Culinair voor de Nederlandse gastronomie heeft gezorgd voor een flink aantal inzichten om bieren met culinaire...