Selecteer een pagina
Deelnemende wijnregio’s Amsterdam Uncorked 2025 bekend

Deelnemende wijnregio’s Amsterdam Uncorked 2025 bekend

Wijnbeurs voor professionals en consumenten op maandag 30 juniOp maandag 30 juni vindt er een nieuw dynamisch wijnevenement plaats in Postillion Hotel Amsterdam: Amsterdam Uncorked, een initiatief van Pitch PR. Overdag is er gelegenheid voor wijnprofessionals om 75...
Cursus wijnbrevet/SDEN3/vooropleiding Wijnacademie in Arnhem

Cursus wijnbrevet/SDEN3/vooropleiding Wijnacademie in Arnhem

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook voor gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.Deze cursus bestaat uit acht avonden waarin uitgebreid...
Wie maakt de beste portcocktail ter wereld?

Wie maakt de beste portcocktail ter wereld?

Nederland stuurt Andre Montijn naar Porto voor de Graham’s Blend Series Competitie met zijn Douro Cobbler.Amsterdam, 15 april 2025 – Acht van de meest creatieve bartenders van Nederland verzamelden zich gisteren in de Sonora Bar in Amsterdam voor de nationale...
Janny van der Heijden bezoekt de iconische patisserieën van Milaan

Janny van der Heijden bezoekt de iconische patisserieën van Milaan

Janny van der Heijden op patisserietour in Milaan met magazine De Smaak van Italië In de nieuwste editie van De Smaak van Italië reist Janny van der Heijden naar Milaan – dé hoofdstad van Italiaanse stijl én dolce. Speciaal voor het magazine bezocht ze de meest...
SDEN2 cursus Wijnoorkonde in Arnhem

SDEN2 cursus Wijnoorkonde in Arnhem

Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt!Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap bij wijnhandel of supermarkt? Wil je beter leren proeven? Deze basiscursus neemt je in vijf avonden...
Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025

Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025

Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025Chris Alblas, die niet alleen register vinoloog van de Wijnacademie is, maar ook Register Wijndocent en aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie, organiseert in het najaar de cursus Wijnvignet in Arnhem.Wijnvignet (SDEN1)Drink...
Kleine merken, groot podium: From Bean to Bakery op Horecava 2026

Kleine merken, groot podium: From Bean to Bakery op Horecava 2026

Vanaf Horecava 2026 krijgt Coffee Concepts een nieuwe naam: From Bean to Bakery. Een logische stap, want het koffiemoment in de horeca is allang meer dan alleen koffie. Ook thee, warme chocolademelk en alles wat je erbij eet, van croissant tot cake, maken deel uit van...
Bolenius** van Luc Kusters gaat verhuizen naar Rembrandtpark

Bolenius** van Luc Kusters gaat verhuizen naar Rembrandtpark

Dutch Cuisine chef opent groene, gastronomische locatie in april 2025Bolenius Restaurant**, het vlaggenschip van de Dutch Cuisine in Nederland, opent vanaf 17 april de deuren van de nieuwe locatie aan de Nachtwachtlaan 20B in Amsterdam. Bolenius** op de Zuidas blijft...
Minder Nederlandse druiven geoogst in 2024 door nachtvorst en regen

Minder Nederlandse druiven geoogst in 2024 door nachtvorst en regen

Nederlandse wijngaardeniers hebben in 2024 fors minder druiven geoogst dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) donderdag heeft gedeeld. In totaal is er afgelopen wijnjaar voor ruim 750.000 flessen aan wijn...