Wijnjournaal.nl
Het laatste nieuws over wijn, spirits, food & gastronomie
Chris Alblas heeft een brede kennis over wijn, spirits, food en gastronomie en deelt die graag met jou. Zijn connecties zorgen voor een breed aanbod aan nieuws uit binnen- en buitenland.
Cursus Wijnbrevet in Arnhem
Cursus Wijnbrevet/SDEN3 De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook voor gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben. Deze cursus bestaat uit acht...
What lies beneath Austrian wines? austrianvineyards.com provides geological information on Austria’s vineyards
© ÖWM / ÖWM Wine connoisseurs know how much of an impact the soil can have on a wine. On the austrianvineyards.com website, all the geological characteristics of each Austrian single vineyard (Ried) can now be viewed – a world first. Ripe yellow apple, a hint of pear,...
Het hele jaar door genieten: rosé past bij elk seizoen
Dankzij de diepe wortels in de Zuid-Franse levensstijl zijn de roséwijnen uit de Provence al jarenlang de vaste zomer-pairing voor veel Nederlanders. Vanwege hun elegante finesse en veelzijdigheid zouden ze eigenlijk niet alleen van juni tot augustus in onze glazen...
Ontdek de beste wijnen uit Nederland en België op dit nieuwe wijnfestival
Eerste editie Wijnfestival van de Lage Landen zondag 1 september in Beesd Beesd - Het eerste Wijnfestival van de Lage Landen komt eraan! Zondag 1 september laten zo’n dertig Nederlandse en Belgische wijnmakers hun beste wijnen proeven. Het festival duurt van 13.00 tot...
SIXTY YEARS OF RUCHÈ
In 1964 Don Giacomo Cauda redesigned the modern history of Ruchè di Castagnole Monferrato by planting "La Vigna del Parroco", today the only Cru of the denomination enhanced thanks to Luca Ferraris A modern and extraordinary story that begins with a parish priest, Don...
Taste of Horecava by Gault&Millau : Exclusieve Chef’s table tijdens Horecava 2025
Horecava, de grootste Nederlandse horecabeurs die al sinds 1957 vakmensen uit de wereld van eten, drinken en hospitality samenbrengt, introduceert een vernieuwend concept voor haar editie van 2025. In samenwerking met de gerenommeerde culinaire gids Gault&Millau...