Internationale wijnmakers en andere coryfeeën luisteren Wine Professional 2014 op!

header2

In onze vorige nieuwsbrief wezen wij reeds op het grote aantal internationale wijnmakers en coryfeeën dat op uitnodiging van exposanten en importeurs op Wine Professional aanwezig zal zijn. Onder hen bekende en minder bekende namen. In ieder geval staan er meer dan 200 wijnmakers in de stand van hun importeur. Komt u met hen kennis maken?

Oliviero Toscani, beroemd door zijn gedurfde media-campagnes en fotografie voor Benetton en de productie van zijn Toscaanse OT Wine, komt speciaal over om de beurs te openen tijdens de Diamond Awards op zondag 12 januari a.s. in  Hotel de l’Europe te Amsterdam. Maar er zijn nog veel meer internationale gasten, wijn- en ‘fine food’ producenten en hoogwaardigheidsbekleders tijdens Wine Professional aanwezig. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan het grote aantal producenten in de stand van Duitse Wijn en het California Wine Institute. Hierbij een willekeurige greep uit de aanwezigen van ‘klein! e’ en ‘grote’ namen:

Daniël Wagner (Wagner Stempel, Rheinhessen)
Jesús Barquín (Navazos, Vinos de Jerez)
Victor Pepin (export manager Champagne Henriot) i.s.m. Wijnkooperij De Lange
Kozlovic (Istrië, Kroatië)
Benvenuti (Istrië, Kroatië)
Domaine Ostertag (Alsace), i.s.m. Sauter Wijnen
Matthieu Perrin (Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape), i.s.m. Sauter Wijnen
Yves Cuilleron (Domaine Cuilleron, Condrieu)
Gianni Viberti (Cascina Ballarin, Barolo), i.s.m. Cavad’or
Carlo Savini (truffels, Toscane),  i.s.m. Cavad’or
Paris Sigalas (Domaine Sigalas, Santorini, Griekenland) i.s.m. Goods&More
Giannis en Aris Tselepos (Tselepos Estate, Peloponnesos, Griekenland) i.s.m. Goods&More
Paola Banchi (brand manager, Tua Rita, Toscane)  i.s.m. Wijnkooperij De Lange
Julien Labet (Domaine Labet, Jura), i.s.m. De Geluksdruif
Luca Cigliuti (export manager! La Spinetta, Piemonte) i.s.m. Sauter Wijnen
Schiopetto (Friuli), i.s.m. Anfors
Satta (Toscane)  i.s.m. Anfors
Marek Spalek (Czech Wines)
Cono Sur (Chili) i.s.m. Groupe LFE

En vele anderen die u zelf op de beurs kunt ontmoeten in de verschillende stands van onze exposanten!

De Wine Professional afterparty @ Het Bosch

Na de beurs opent restaurant het Bosch aan de Nieuwe Meer in Amsterdam haar deuren voor alle wine lovers. Het Bosch organiseert samen met de Wine Professional de officiële afterparty op maandag 13 januari 2014. Er wordt een informeel walking dinner geserveerd met klassieke gerechten in de hoofdrol. Denk aan ‘Poulet en Vessie’ zoals Paul Bocuse*** hem serveerde, ‘Boeuf Wellington’ a la Constant Fonk**, ‘Lièvre à la Royale’ van Luc Kusters of de ‘Omelet Sibérienne’ van Gaston Lenôtre***. Uiteraard worden deze klassieke gerechten begeleid door de parels van de Wine Professional.

En aangezien het een afterparty betreft zal in de loop van de avond het aantal bpm’s worden opgeschroefd door de DJ en zal de Gin&Tonic-trolley elegant door de zaak rollen.

Op dinsdag 14 en woensdag 15 januari serveert het Bosch he! tzelfde menu als table d’hote.

Reserveren voor een van deze avonden kan via email (restaurant@hetbosch.com) of telefonisch 020-6445800 o.v.v. Wine Professional.

Kosten
Maandag 13 januari 2014: €60 pp walking diner incl. wijnen
Dinsdag 14 januari 2014: €75 pp diner incl. wijnen
Woensdag 15 januari 2014: €75 pp diner incl. wijnen

Locatie:
Restaurant Het Bosch
Jollenpad 10
1081 KC Amsterdam

Voor meer informatie kunt u per email contact opnemen met Ferry van Houten, patron-cuisinier van restaurant het Bosch.
Email: ferry@hetbosch.com

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Redactie. Bookmark de permalink.