“Wijnreis” Italië

door | 29 jul 2013 | Opleiding, Redactie

Verplaatst u zich alvast even naar september 2013, een regenachtige avond. U denkt met weemoed terug aan die zwoele Italiaanse zomeravonden, toen tot heel laat op de terrassen van een goed glas wijn kon worden genoten.

SVBE Wijnprofessionals neemt die weemoed bij u weg, door in de laatste vier maanden van het jaar telkens één avond u dat gevoel van de zomer in Italiaanse sferen terug te geven.

In een ontspannen sfeer gaan we in vier avonden alle wijnstreken van Italië langs en proeven daarbij in totaal 35 wijnen uit die streken. Niet de wijnen die vooraan in de schappen van de supermarkt staan, maar vooral de wat meer bijzondere én een aantal prestigieuze wijnen. We ontdekken op deze manier veel aantrekkelijke wijnen, die relatief onbekend zijn in Nederland.

De data van deze wijnontdekkingsreis zijn vier dinsdagavonden:

10 september, 29 oktober, 12 november en 10 december 2013.

U krijgt schriftelijke informatie over de behandelde wijnstreken mee op deze avonden en SVBE zorgt ook voor een doos proefglazen, die vervolgens uw eigendom worden.

Om aan deze “wijnreis” deel te nemen is enige wijnkennis en wijnproefervaring gewenst.

De avonden worden begeleid door Peter Bretz, al jaren docent bij SVBE. Hij heeft in totaal in zijn leven al meer dan een jaar in de Italiaanse wijngebieden rondgezworven. Locatie: Cursusruimte SVBE, Beatrixstraat 44 te Arnhem.

Aanmelding kan vanaf nu op info@svbe.nl; de kosten bedragen € 150,00 p.p.

Meer informatie is verkrijgbaar bij:

Chris Alblas

SVBE Wijnprofessionals

Beatrixstraat 44

NL 6824 LR Arnhem,

Tel. 00 31 (0) 26 443 4360, Mobiel 00 31 (0) 6 28 24 28 13