Gouden medaille winnaars van het Concours Mondial de Bruxelles

door | 4 aug 2013 | Redactie

2013-06-17 17.18.43

Bratislava/Bordeaux – De organisatie van het Concours Mondial de Bruxelles bood medaille winnaars de mogelijkheid om hun wijnen tijdens de Vinexpo in Bordeaux te presenteren. Een aantal uitzonderlijke producenten verdienen het om nog eens extra in het zonnetje te worden gezet, zoals Château de Parenchère, wijnen van dit château worden in Nederland door Bloem op de markt gebracht. Al jarenlang is hier sprake van een constante kwaliteit. Het domein telt 65 hectare in het oostelijke deel van Bordeaux, om precies te zijn op de heuvels van Sainte-Foy-La Grande. Het kasteel dateert uit de 16de eeuw en heeft zich op de Dordogne. Château de Parenchère werd door juryleden van het Concours Mondial de Bruxelles met een gouden medaille beloond voor de “Cuvée Esprit de Parenchère” oogstjaar 2010. De “Cuvée Raphael” behaalde echter de grote gouden medaille en behoort daarmee tot de 18 top wijnen uit Frankrijk die zo hoog beoordeeld werden. De witte Parenchère is met een zilveren medaille ook zeker het vermelden waard. (meer info: www.parenchere.com)

Uit Zuid-Afrika is zonder twijfel de gouden medaille van Asara Vineyard Collection Shiraz 2010 het vermelden waard. (meer info: www.asarawine.com) Uit Spanje de Zoñan 2010 uit Ribera del Duero van Pago de Ina. En verder uit Bordeaux: 2009 Château Léognan, AC Pessac Léognan.

Op de foto 

Thomas Costenoble, directeur van het Concours Mondial de Bruxelles (links)

Bernhard Sirot, ambassadeur van het Concours Mondial de Bruxelles (rechts)