Restaurant ’t Amusement: gezellig uit eten

door | 27 aug 2013 | Op bezoek bij, Redactie

Uw redacteur, Chris Alblas (meer info op www.svbe.nl), bezocht afgelopen weekend met een goede horecakennis restaurant ’t Amusement in Arnhem. Ook dit restaurant neemt deel aan de Restaurantweek van Dining City. Er is dan ook een vaststaand menu. Het bezoek vond plaats op zondagavond. Alle gasten werden, ondanks de afkoelende avond, ontvangen in de sfeervolle –overdekte- tuin. Later op de avond ging het wat waaien en dan was een deken of verwarming welkom geweest. Omdat je buiten zit voelen andere gasten zich helaas vrij om te roken, misschien bordjes “niet roken” op tafel?

Limoux-Bulle

Limoux: heerlijke bubbel  

Als aperitief werd gekozen voor de Limoux, de eerste bubbel van de wereld, zo werd ons enthousiast door de bediening verteld. Mooie fles en prima mousserende wijn. Daarna duurde het enige tijd voor de amuse gebracht werd en het voorgerecht. Het voorgerecht bestond uit heerlijke smaken van lieu, een wit vis (familie van de kabeljauw) en paling. Smaakvol! Bij dit gerecht dronk uw redacteur een glas mooie witte wijn uit 2011 van Domaine des Cassagnoles uit de Gascogne; druivenras gros manseng. Eén van de betere wijnen op de wijnlijst van ’t Amusement.

Gros-Manseng-Gascogne

De wijnlijst biedt gasten de keuze uit maar liefst zeven open witte, twee rosé’s en zes rode wijnen. In prijs variërend van € 4,25 tot en met € 7,25 per glas. Op de kaart stonden wel een aantal raadsels, zoals de witte “Sphinx” en de rode “baby bad boy”…… De wijnkaart neigt naar trendy namen zonder duidelijkheid te geven wat de inhoud van de fles is. Gelukkig is er altijd wel iemand van de bediening die de wijnen komt uitleggen en ook graag bereid is een wijn te laten proeven. Dat is een service die zeer gewaardeerd wordt. Een upgrading (vernieuwing) van de wijnkaart zou wat ons betreft wel mogen.

Bij het hoofdgerecht (rundvlees) werd gekozen voor een rode wijn “Petit Mars” uit de Languedoc. Een blend van grenache en syrah. Soepele, kruidige wijn met een wat korte afdronk. Prima in combinatie met het gerecht. Bij het dessert (onder andere bestaand uit overheerlijke cheesecake en een fris glaasje met limoen) werd geen wijn gekozen. De avond werd afgesloten met een kopje koffie.

Restaurant ’t Amusement is ons wederom goed bevallen, maar er mag wel weer meer naar finesse gewerkt worden, dat ontbrak –naar ons idee- met name in het hoofdgerecht. We vonden het deze avond wat minder verrassend, i.c. tongstrelend,  dan bij eerdere bezoeken, maar zeer sterk blijft de persoonlijke betrokkenheid van masterchef Estée Strooker, die binnenkort ook op tv te zien is (24kitchen). De gasten waarderen het zeer als zij in de loop van de avond langs alle tafeltjes te loopt en met de gasten een gesprek aangaat. We komen zeker terug voor een verrassingsmenu!