Wine in the sky

door | 28 aug 2013 | Redactie

 

Cono-Sur_Wine

Recent had wijnschrijver Chris Alblas (www.svbe.nl) de gelegenheid een aantal “Passion for Wine” en andere wijnen in de KLM businessclass te proeven. Op de website www.passion-for-wine.com staat een selectie van wijnen. Zo te zien is LFE hofleverancier bij KLM. Op de site is informatie te vinden over de wijnproducent, de geselecteerde wijn en een toelichting van collega Hubrecht Duijker.

Welkom met Champagne

Op de (nacht)vlucht van Kaapstad naar Amsterdam was de Champagne Brut van Billecart-Salmon een verfrissend aperitief. De selectie van witte wijnen bestond uit:

  • 2012 Casa Silva, Viognier Reserva, Colchagua Valley, Chili
  • 2012 Villa Maria, Organic Sauvignon Blanc, Marlborough, Nieuw-Zeeland en
  • 2012 Domaine du Tariquet, Gros-Manseng Chardonnay, Côtes de Gascogne, Frankrijk

De gekozen maaltijd bestond ondere andere uit een salade met biltong en daarbij werd de viognier geproefd. De viognier was zonder twijfel van goede kwaliteit, maar op grote hoogte en bij de salade viel de wijn een beetje weg.

Mooie Pinot Noir

Het hoofdgerecht bestond verder uit een heerlijk rundvleespotje. De volgende twee rode wijnen werden geserveerd:

  • 2012 Domaine de la Clapière, Jardin de Jules, Pays d’Oc, Frankrijk en
  • 2011 Cono Sur, Single Vineyard Pinot Noir, Valle de San Antonio, Chili

De keuze viel op de Single Vineyard Pinot Noir en die wijn smaakte buitengewoon plezierig bij het vleesgerecht. Op de plate van het hoofdgerecht lagen ook nog twee stukjes kaas (kwaito en camembert) en daarbij was het heerlijk genieten van de 2007 Taylor’s Late Bottled Vintage Port. Bij het dessert, een limoen taartje met aardbeien saus viel de dessertwijn: 2012 Weltevrede, Ouma se Wijn, Robertson, Zuid-Afrika, volledig weg. De wijn stond mogelijk al te lang open, want er was geen enkele frisheid in te bespeuren. Voor de digestieven was geen tijd meer. In de economy class worden de Chileense wijnen binnenkort vervangen door wijnen uit Zuid-Afrika. Eindelijk, want de Chileense wijnen stonden al wel erg lang op de kar. Ben benieuwd naar de nieuwe selectie. Mocht u met KLM businessclass of economy class vliegen uw “wijnbevindingen” zijn altijd welkom: info@wijnjournaal.nl