Catherine Keyl presenteert Smaakvol Gelderland B2B Event!

door | 29 aug 2013 | Nieuws, Redactie

catherine-keyl-groot

De start van het culinaire seizoen. Vier dagen eten en drinken op hoog niveau op het Gele Rijdersplein!

De eerste avond van Smaakvol Gelderland, do. 29 augustus, is dit jaar gereserveerd voor het bedrijfsleven. En dat is nieuw! Alle netwerken die Arnhem en omgeving rijk is, zullen elkaar treffen onder het genot van een spetterend inhoudelijk-, culinair- en muzikaal programma. Hiervoor nodigt KvK Gelderland i.s.m. Koninklijke Horeca Nederland regio Gelderland alle (ruim 4000!) Gelderse horeca ondernemers uit.

Programma:
De avond gaat van start met het uitreiken van de Arnhemse horeca award door Arjen de Vries en Lodewijk van der Grinten. De winnaar van de award is een Arnhemmer die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de horeca in Arnhem en in dit geval de verre omtrek hiervan.

Vervolgens is de bühne aan Michael Bunink, Hospitality Coach voor o.a. P.I.M.P. (Passie, Inspiratie, Motivatie en Plezier), Herman den Blijker en ‘Goed Getapt’. Hij neemt de gasten mee in de kansen van de toekomst.
Michael Bunink is inspirerend en zijn verhaal zit vol humor en kennis. Na zijn betoog neemt hij plaats aan de ronde tafel voor een discussie met andere ondernemers over hospitality in het bedrijfsleven. In het discussiepanel onder meer Charles Droste; directeur van ‘het beste theater van Nederland’ schouwburg Amphion in Doetinchem, Lodewijk van der Grinten; algemeen directeur van Koninklijk Horeca Nederland, Tamara Schellekens; culinair recensent en oprichter van Passievrouwen, onder de bezielende leiding van Pieter de Leeuw; adjunct-hoofdredacteur van De Gelderlander én culinair recensent van Over de Tong en de GenietCulitop.

Smaakvol-Gelderland-52

Na afloop van het ronde tafel gesprek is er een officieel persmoment voor 1 voor voedsel. Stichting 1 Voor Voedsel is een nieuw initiatief dat horeca en mensen verbind die niet in staat zijn kwalitatief goed eten te kopen. Dit doen zij door middel van het inzamelen van donaties voor Voedselbanken. Stichting 1 voor Voedsel vraagt restaurants om bij het presenteren van de rekening een donatie van één euro te vragen aan haar gasten. Deze donatie komt voor 100% ten goede aan de Voedselbank. Dit mede dankzij de sponsoring van het bedrijfsleven, fondsen en diverse stichtingen. 1 Voor Voedsel zal tijdens Smaakvol Gelderland samen met de Voedselbank alle ins & outs van zowel de Stichting- als de Voedselbank vertellen, die gemiddeld maar liefst 7.000 mensen per week helpt.

Het laatste officiële programmaonderdeel van het Smaakvol B2B Event is de black-box kookwedstrijd met diverse prominenten en voorzitters van Gelderse businessclubs. De 8 deelnemers verdeeld in 4 teams, vertegenwoordigen o.a. Ondernemersvereniging OKA (Ondernemers Kontakt Arnhem), Jong MKB KAN, Sociëteit Jong Ondernemend Arnhem, Convention Bureau/ RBT KAN, KHN (Koninklijk Horeca Nederland) regio Gelderland, Ondernemersvereniging Craneveer en OVH (ondernemersvereniging Heteren). De deelnemers krijgen een black box (in dit geval de Sligro Gemaksbak) met daarin 16 mooie ingrediënten. Aan de prominemten de opdracht hier een Smaakvol gerecht van te bereiden. De jury beslist welk team zich een jaar lang de beste ‘one day chef’ van Smaakvol Gelderland mag noemen.

De netwerk- en feestavond sluit af met showband Anderkovver; muzikaliteit met een vleugje humor en een toefje chaos.

De avond zal gepresenteerd worden door niemand minder dan Catherine Keyl. Catherine behoeft geen introductie maar is bekend van o.a. de 5 Uurshow en Max & Catherine. Daarnaast maakte ze meer dan duizend shows, interviewde meer dan tienduizend gasten en schreef haar eigen kookboek. Hiervoor dook ze in haar omvangrijke en gevarieerde kennissenkring om met hen te praten over de (emotionele) betekenis van eten. Catherine is een open minded interviewer en discussieleider, die mensen tot elkaar brengt en gevoelige onderwerpen durft aan te snijden. Perfect dus voor de presentatie van deze inspirerende avond!