Wijncursus

door | 29 aug 2013 | Opleiding, Redactie

Geachte wijnliefhebber,

Al langer gedacht: ik wil me meer verdiepen in wijn? De cursus wijnbrevet is dan de perfecte cursus! Acht avonden bezig met wijnbereiding, wijnstreken, druivenrassen en het proeven van wijn. Slaagt u na de cursus voor het examen, dan heeft u voldoende basis om naar de Wijnacademie te gaan. De cursus wordt gegeven door Chris Alblas, aanbevolen docent van de Wijnacademie.

Cursus Wijnbrevet

Deze professionele wijncursus trekt niet alleen ondernemers en werknemers in de wijnvakhandel en horeca, maar ook voor wijnliefhebbers die zich verder willen verdiepen in wijn. Bij deze cursus neemt de theorie een groot deel in beslag. Uiteraard wordt er tijdens de cursusavonden ook geproefd (gemiddeld 8 wijnen per avond). Het cursusmateriaal is het boek “Aan de slag met wijn” (via www.svh.nl te bestellen)

Thema’s zijn o.a.:

•wijnen kennen uit alle belangrijke wijngebieden in de wereld;

•het proeven en beoordelen van wijn;

•het herkennen van karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden;

•de diverse wijnbereidingsmethoden, de zogenaamde vinificatie;

•kwaliteitsverschillen herkennen;

•meer over uw smaak en het selecteren van wijn;

•alles over wijnwetgeving en wijnetiketten;

Er zijn in totaal 8 cursusavonden. De cursus biedt in combinatie met zelfstudie voor de meeste deelnemers voldoende basis om het Wijnbrevet te behalen. De kosten voor het examen zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen. Cursusavonden: Maandagen: 9/9, 23/9, 7/10, 21/10, 4/11, 18/11, 2/12, 16/12 en 23/12 (=reserve avond als docent onvoorzien een cursusavond niet kan geven).

Cursuskosten € 345,00 pp incl. proefglazen, excl. examenkosten en het cursusboek. De cursusprijs is inclusief hoog BTW tarief.

Met vriendelijke groet,

Chris Alblas

SVBE Wijnprofessionals

Beatrixstraat 44

NL 6824 LR Arnhem

Tel. 00 31 (0) 26 443 4360

Mobiel 00 31 (0) 6 28 24 28 13

Twitter: @ChrisAlblas

Webshop: www.biowijn.info